Carmen Felix: 'Deze keer hangt er een zwaarte om de feestdagen'

Entertainment

Carmen Felix: 'Deze keer hangt er een zwaarte om de feestdagen'

Steffi Posthumus
Door

Steffi Posthumus

Gepubliceerd op

9 december 2022 om 20:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

9 december 2022 om 20:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

De een kan niet wachten tot ze er zijn, de ander slaat ze liever over: de feestdagen. Hoewel de feestdagen lang niet zo filmisch zijn als Carmen Felix graag zou willen, vindt ze het een prima gezellig moetje.

Carmen (36): 'Mijn vader is in juli overleden, dus deze keer hangt er een zwaarte om de feestdagen. Verder heb ik nooit veel gehad met kerst in Nederland. Ik ben daarin een beetje verpest door Amerikaanse kerstfilms. Dat beeld van sneeuw en iedereen met cadeaus rond de boom. Hier komt het toch vooral neer op door de regen heel Nederland doorkruisen om bij iedereen langs te gaan en vervolgens kibbelen over wie de afwas doet. Nee, ik vind het ook wel gezellig, hoor. Het is fijn om met familie te zijn. Vroeger ging ik op derde kerstdag met m'n vrienden naar de klote. Maar nu ik een kind heb, is dat niet meer. Ik ben wel benieuwd hoe zij het gaat vinden. Ze is nu anderhalf, dus waarschijnlijk vindt ze de boom mooi en trekt ze ‘m om.'

Benieuwd hoe &C's Leco van Zadelhoff, James Worthy, Leonie ter Braak, Hila Noorzai en Karsu de feestdagen vieren?

Je leest 't in de andere portretten in &C's editie 12

6 ,95

delen
Steffi Posthumus

Steffi Posthumus (1988) is – naast redacteur bij &C – een vroege vogel, maar wel een met een ochtendhumeur. Ze woont in een kleurrijk Amsterdams paleis met kat Prins én giga discobal, probeert al twee jaar lang Turks te leren (met matig succes) en eet 't liefst alles met een goede lik sambal.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur