Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #16

Entertainment

Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #16

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

7 december 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

7 december 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Op de fiets, tijdens het schoonmaken of om in slaap te komen: we zouden niet weten wat we zonder onze favoriete podcasts moeten. Op zoek naar iets nieuws? Iedere week tippen we twee releases en een klassieker.

Liefdeswerken Veronne en Fleur van Bureau Liefhebbers lanceerden in september hun podcast Liefdeswerken, waarin ze praten over de complexe wereld van liefde en ouderschap. Want eh, hoe blijf je eigenlijk partners in de uitdagende dynamiek van het gezinsleven? Als zusjesduo en in hun rol als relatiecoach (Veronne) en Forensisch Orthopedagoog (Fleur) verkennen, leren en ontdekken ze, samen met hun gasten, hoe je naast ouders ook lovers blijft.

In Afrika Besta Ik Niet Als Nanoah in hun tienerjaren uit de kast komt bij diens Nigeriaanse vader krijgt hen te horen dat queer zijn on-Afrikaans is. Het is een van de redenen waarom Nanoah zich nooit verbonden heeft gevoeld met diens Nigeriaanse roots. Na de moord op George Floyd in 2020, lijkt het voor Nanoah ineens te moeten, verbondenheid met je roots, maar Nanoah voelt alsnog een grote blokkade. Hun queerness. Kunnen die twee dingen nu wel of niet naast elkaar bestaan? Tijdens een reis naar Nigeria gaat Nanoah op zoek naar verzoening. Diens zoektocht luister je in de zesdelige podcast In Afrika Besta Ik Niet.

Held in eigen verhaal En dan de klassieker. Iris Enthoven nodigt in haar podcast Held in Eigen Verhaal iedere week een inspirerende gast uit met een uniek en een bijzonder verhaal. Van de 88-jarige Micha Gelber die als 9-jarige verschillende concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde tot het verhaal van Hanelore die opgroeide binnen de muren van een sekte.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen