Ontroerend: RTL maakte na de opnames dit mooie gebaar naar de vader van Niek

Entertainment

Ontroerend: RTL maakte na de opnames dit mooie gebaar naar de vader van Niek

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

22 november 2022 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Jasper Suyk

Gepubliceerd op

22 november 2022 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Jasper Suyk

Dat Thijs eruit geknikkerd werd was dan misschien verrassend, Expeditie Robinson draaide gisteravond vooral om Niek. Om hoe hij de wereld plotseling stukken mooier vond na onder een straal water te hebben gestaan, om hoe hij succesvol een coup pleegde én natuurlijk om de videoboodschap van zijn ouders. Helaas heeft zijn ernstig zieke vader het niet gered tot de uitzendingen, maar tóch heeft hij nog wat van zijn zoon kunnen zien, zo blijkt.

Toen Niek de video startte, brak hij vrijwel gelijk. 'Je bent de hele dag door aan hen aan het denken. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Hoe zal het met papa gaan?' Zijn vader is al vijf jaar ernstig ziek, vertelt hij, maar heeft gezegd dat hij op Niek zal wachten tot hij terug is. 'Ik maak me hier dus niet zoveel zorgen over dat het slecht met hem gaat, maar ik hoop gewoon heel erg dat hij dat nog kan zien.' Deze uitspraak maakt het dan ook extra beladen als aan het einde van de aflevering duidelijk wordt dat Nieks vader op 8 augustus 2022 alsnog is overleden, precies drie weken voordat het seizoen begon. Gelukkig maakten RTL en producent SimpelZodiak voor die tijd een mooi gebaar, zo weet het AD. Bij hoge uitzondering kreeg vader een compilatie te zien van zijn zoons deelname aan Expeditie Robinson en alle prestaties die hij daar leverde. Lees ook: Robinson-bruiloft in aantocht: London Loy vroeg vriendin gisteren voor uitzending ten huwelijk Ongelofelijk trots 'Ik hou heel erg veel van hem,' gaat Niek gisteravond verder in de aflevering. 'Dat heb ik deze weken wel gemerkt. En ik ben zo ongelofelijk trots op hoe sterk hij is geweest de afgelopen jaren. Ik hoop gewoon dat ik iets van de kracht die hij heeft, ook al is het maar een heel klein beetje, ook in mijn lichaam heb. Dan komt het wel goed als hij er niet meer is.' Na de uitzending krijgt Niek veel steun. Via Instagram Stories laat hij gisteravond weten: 'Zal morgen wel even wat meer context geven bij de uitzending, bedankt voor al jullie lieve berichtjes. Merk dat het nu even iets te veel is.'

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen