&C's Molboekje: we proberen met man en macht uit tunnels te blijven, maar ons gevoel zegt iets anders

Entertainment

&C's Molboekje: we proberen met man en macht uit tunnels te blijven, maar ons gevoel zegt iets anders

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

8 januari 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

fotografie Joy Hansson

Gepubliceerd op

8 januari 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

fotografie Joy Hansson

De grote saboteur uit het geheel halen blijkt elk jaar zo godsgruwelijk veel moeilijker dan we denken, en dus gooien we het dit jaar over een andere boeg. We kijken Wie Is De Mol? mét een Molboekje. &C's Molboekje.

Als er iets gevaarlijk is tijdens je zoektocht naar de Mol, dan zijn het wel de eerste afleveringen. Iemand komt verdacht over en voor je het weet zit je diep in een of andere tunnel waar je met geen mogelijkheid meer uitkomt. We hebben daardoor zelfs de theorie ontwikkeld dat de kandidaten die in de eerste twee à drie afleveringen verdacht naar voren komen eerder níet dan wel de Mol zijn. Gewoon, omdat de programmamakers met ons proberen te fucken. En dus hebben we, of dit vermoeden nou klopt of niet, een regel die we ieder jaar trouw hanteren: laat je op basis van de eerste beelden níet verleiden tot heftige verdenkingen. Althans, doe een poging tot. Lees ook: &C kijkt Winter Vol Liefde: Ediths nieuwe man is nog complimenteuzer dan de gemiddelde kledingverkoper

Over opvallen gesproken Dus daar gingen we aflevering één in, met ons zelfbedachte plan dat ons vast en zeker naar de Mol gaat leiden. Wie daar opvielen? We vonden vooral Tooske, Kees, Fons en Anna aanwezig, waarbij die laatste twee het meeste Molpotentieel lijken te hebben. Je weet wel, ondeugende blik, mysterieuze mondhoeken, dat soort spul. En dan kwamen we ook nog twee knallers van hints tegen die we je niet willen onthouden. Zo werd tijdens de ontmoeting met de waarzegster steeds gezegd 'dat het de dag van de Mol was' en drie keer raden wie er afgelopen zaterdag, de dag van de eerste aflevering jarig was.

Screenshot Wikipedia Anna Grimbere

Juist ja, Anna. En dat niet alleen. Een van de beschilderde mensen, die groep waar ook onze grote frauderende vriend(in) tussen bleek te staan, lijkt verdomd veel op haar. Oké, er zou een soort kin-opzetstuk nodig zijn geweest, maar die ogen? Identiek als je het ons vraagt.

Lees ook: Het regent gouden beeldjes: dit waren de winnaars van de Golden Globes 2024 Mol, is that you? Maar: focus. We gingen ons niet laten verleiden en al helemaal niet door de kandidaten op de voorgrond. Iemand die we trouwens veel minder duidelijk van de partij vonden, was Justin. En dat terwijl al die prachtig beschilderde mensen aan het begin van de aflevering ons al meteen aan zijn werk als dragqueen deden denken, iets dat sowieso symbool staat voor het weten om te gaan met een masker. En dan heeft hij ook nog eens letterlijk twee maskers op zijn arm getatoeëerd staan.

Zeg eens eerlijk, deze man is toch de perfecte persoon om op de achtergrond te blijven en ondertussen iedereen een oor aan te naaien? Wel als je het ons vraagt. Dus hoewel Anna of Fons misschien logischere verdenkingen zijn, neigt ons onderbuikgevoel voor nu tóch meer naar Justin.

Fuck. Zien we alsnog de ingang van een tunnel naderen.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Meer lezen