Knappe mannen in bibliotheken, dat zie je toch alleen in romcoms?

Column

Knappe mannen in bibliotheken, dat zie je toch alleen in romcoms?

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

24 juni 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

24 juni 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Hij stapt recht op me af. Ik schrik. Knappe mannen in bibliotheken, dat zie je toch alleen in romcoms?

'Excuse me?' zegt hij. Hij gaat vragen waar de Engelstalige boeken liggen, denk ik. 'Just wanted to tell you..' Zijn groene ogen scannen mijn gezicht. 'You look beautiful.' Stop. Dit gebeurt toch niet echt? Dan geeft hij me een knikje met zijn hoofd en loopt weg, mij perplex achterlatend met een boek over de Keltische onderwereld.

Ik kijk letterlijk om me heen of er geheimen camera's hangen. Beroepsdeformatie. Daarna moet ik hardop lachen. Wat ik er vooral aan waardeer, is dat er geen follow-up aanvraag komt. Zoals ik ooit met Jared Leto had, die me een compliment gaf en me daarna probeerde te kussen. Dat voelde minder oprecht. Dit was pure waardering. Lees ook: Ik wiebel op mijn benen, ik ben niet meer getraind voor dit soort flirterige ontmoetingen Flirten is magie. Het kan je van een grijze maandag transporteren naar een wereld waarin alles kan. Het is een instant flow booster. Dat gevoel gun ik iedereen. De zomer is hier lieve mensen. De tijd van connectie. Een sigaretje delen in de zon, zout proeven van een onbekende nek. Gooi de lange broeken maar in de kast en smeer die cherry tinted balm op je lippen. Drink je ijskoffie met een rietje, terwijl je grijnzend over je zonnebril naar die jongen van de bediening kijkt. Wijk af van het script met een dubbele shot whiskey, gedragen op de golven, dit seizoen is voor jou.

delen
Tess Milne

Tess Milne (36) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (6) en Skye (4).

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen