Ik wiebel op mijn benen, ik ben niet meer getraind voor dit soort flirterige ontmoetingen

Column

Ik wiebel op mijn benen, ik ben niet meer getraind voor dit soort flirterige ontmoetingen

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

20 mei 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

20 mei 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Iedereen kijkt me aan. Mijn hoofd kleurt rood. 'Deze dame wil alleen door jou geholpen worden Dylan,' zegt de blonde vrouw achter de balie van de kaasboer. De jongen met blond haar fluistert lachend iets tegen zijn collega's en kijkt dan naar mij. 'Ik ben bijna klaar, dan kom ik bij je.'

De zon schijnt en om me heen staan oudere mensen die de vrijheid hebben om 's middags naar de markt te gaan. Ze grinniken naar me alsof ze live een aflevering van All You Need Is Love aan het kijken zijn. Ik steek mijn handen in de lucht als een gevangene die zich onschuldig pleit. 'Ik ben hier namens mijn vriendin Britt, ze zei dat ik naar jou moest vragen.'

Even zakt de spanning weg. Hij pakt de verschillende kazen die we nodig hebben voor onze raclette avond. Vertelt over de pittigheid en het proces van hoe de kaas wordt gesneden. Dan zegt hij: 'Zal ik je iets grappigs vertellen?'

Ik haal mijn schouders op.

'Ik weet nog dat je hier twee jaar geleden was.'

Het lukt zijn blauwe ogen niet om mijn ongemak weg te lachen. Ik wiebel op mijn benen. Ik ben niet meer getraind voor dit soort ontmoetingen. Een peuter overhalen om een hapje avocado te eten. Dat is mijn repertoire. Maar flirten? Ik voel mijn hoofd weer rood worden. 'Grappig.' zeg ik onhandig. Daarna lukt het me totaal niet meer om bij de uitleg van de spikkel kaas met rozemarijn te blijven. Toch wordt de situatie nog meer belegen.

'Zal ik je nog iets vertellen? Dit gaat wel gek overkomen…'

Om me heen valt het nu doodstil. Ik voel me op dit punt letterlijk zenuwachtig. 'Wat?'

'Ik weet je naam nog. Tess, toch?'

Ik zeg niks. De grijze man naast me helpt me uit mijn gebrek aan woorden. 'Je hebt wel indruk gemaakt dan!' zegt hij lachend.

'Tot over twee jaar maar weer,' weet ik uiteindelijk uit te brengen.

'Afgesproken,' zegt de jongen. Ik durf het bonnetje niet te vragen, bang dat hij er iets op zou schrijven. En wat moet je daar nou mee als getrouwde vrouw?

Als ik ons huis binnen loop heb ik een grijns op mijn gezicht. Ik voel me Rihannalicious. Mijn man zegt: 'Voor de dag ermee, met wie heb jij geflirt?' Ik moet lachen. Vertel hem over de kaasjongen en voel mijn hart omhoog springen als hij met een sarcastisch ondertoon zegt. 'Heel blij voor je.' 'Keep your eyes on the price, Ties,' reageer ik met een knipoog. Dan geef ik hem een kus, zo'n zwoele die me doet denken aan langzame zomeravonden op het strand. Flirten is als archeologie. Het zet de zintuigen van je partner scherp. En geeft bloot hoeveel hij van je houdt.

delen
Tess Milne

Tess Milne (36) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (6) en Skye (4).

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen