Tindertrauma: Mia's date sloot zichzelf op op de wc om niet te hoeven betalen

Body & Mind

Tindertrauma: Mia's date sloot zichzelf op op de wc om niet te hoeven betalen

Cilla Peters
Door

Cilla Peters

Gepubliceerd op

4 januari 2023 om 10:00

Gepubliceerd op

4 januari 2023 om 10:00

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2023 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Mia's date had leuke ideeën voor afspraakjes, maar was niet van plan om zelf de portemonnee te trekken.

Mia (26) 'Justin was een knappe en op het eerste oog zelfstandige man. Na flink wat mislukte dates, kon deze Tinder-match zomaar eens heel goed uitpakken, was mijn voorgevoel. Ook leuk aan Justin: hij had altijd heel leuke date-ideeën. Op WhatsApp had hij het al over een wijnproeverij die we konden doen of een bootje dat we konden huren. Kijk, een man met smaak, daar hou ik van. 

Op onze eerste date spraken we af in een restaurant. Justin zag er inderdaad verzorgd uit, en hij leek iemand die het allemaal goed voor elkaar had. Niet dat ik op zoek ben naar een man met geld, maar een vent die financieel zelfstandig is, vind ik erg aantrekkelijk. Het eten was lekker en de date was gezellig. Na het dessert moest Justin even naar de wc. Misschien was het eten niet goed gevallen, want hij bleef bizar lang weg. Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat hij hem gepeerd was. Wat een teleurstelling: ik had verwacht dat hij wel het type man was dat gewoon recht in m'n gezicht zou zeggen dat het niks ging worden.

Ik had ook geen zin om hopeloos aan de tafel te zitten wachten tot Justin al dan niet terug zou komen. Ik rekende af, en net toen ik wat euro's in de fooienpot deed, kwam Justin rustig aankakken. 'Dit waren de engste acht minuten van mijn leven!', schreeuwde hij door het restaurant. Justin zat vast op het toilet, hij kreeg de deur niet meer open. Heel bizar, maar het restaurant zat inderdaad in een best oud en krakkemikkig pand, dus ik kon me goed voorstellen dat de deur daar klemt. Verder dacht ik er niet echt iets van. Justin was heel aardig, en ik kon geen minpunten aan hem ontdekken. 

Op de tweede date zouden we dan eindelijk dat bootje huren en een rondvaart doen door de stad. Klein probleempje bij het afrekenen: Justin was zijn portemonnee vergeten. Geen wereldramp natuurlijk, dan betaal ik gewoon, maar Justin vond het vreselijk. 'Dit tast echt mijn eer aan, ik vind het zóóó erg. Ik wil niet dat jij betaalt!' Justin was echt enorm over z'n toeren dat ik 35 euro moest dokken. Laat het gaan, dacht ik, maar Justin stelde zelfs voor dat het verhuurbedrijf het bedrag van zijn rekening af zou schrijven. 

Dat kon allemaal niet, dus heb ik gewoon betaald. Justin stond erop dat ik hem een tikkie stuurde. En ondanks dat ik daar helemaal geen fan van ben, stemde ik in. Als hij het zo graag wou, mocht hij betalen. Prima jongen. Ik hield me braaf aan de afspraak en stuurde Justin de dag erna een tikkie. Hij betaalde hem alleen niet. Dat vond ik wel wat vreemd, hij wilde toch zo graag betalen? Ik stuurde hem puur uit principe een herinnering, maar op de betaling moest ik nog even wachten.

Date drie: een wijnproeverij, helemaal gezellig. Maar toen Justin alweer met een vaag lulverhaal kwam waardoor hij geen geld had, wist ik gewoon dat het niet goed zat. Hij was gescamd bij het benzinestation: criminelen hadden zogenaamd een apparaatje in het pinautomaat gestopt waarmee ze zijn pas konden uitlezen en nu was al zijn geld afgeschreven. Toegegeven: Justin was wel erg fantasierijk. Na afloop van de date – die ik dus moest betalen – zei ik dat ik de klik niet zo voelde en het hierbij wilde laten. Daardoor was Justin blijkbaar enorm op z'n tenen getrapt, hij zei dat ik toch lelijk en gierig ben. Gierig ja, hij zei het echt. Een halfjaar na die date stuurde hij me een berichtje hoe het ging. Dat heb ik maar genegeerd, aangezien ik nooit een cent van die vent heb teruggezien.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Cilla Peters

Cilla Peters (1996) is de enige Fries op de &C-redactie (#prayforcilla) en zelfbenoemd kattenfluisteraar. Eet mergpijpen op zeer specifieke manier (eerst de chocola, dan de onderkant, daarna de vulling en als laatste de marsepein) en is gek op zinnen tussen haakjes zetten. (Maar dat had je vast al gemerkt.)

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen