10 manieren om een gesprek te beëindigen dat je eigenlijk nooit had willen voeren

Body & Mind

10 manieren om een gesprek te beëindigen dat je eigenlijk nooit had willen voeren

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

12 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

bron Unsplash

Gepubliceerd op

12 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

bron Unsplash

Wie kent ze niet: de momenten waarop je liever van de aardbodem zou verdwijnen dan nog één seconde vast te zitten in een eindeloze, oersaaie conversatie. Of het nu gaat om een arrogante zak op een zogenaamd leuke date, de modeltreinen verzameling van ome Bert of om die kakelende buurvrouw die maar blijft doorzagen over haar verwende chihuahua Coco.

Geen paniek, voor elke vervelende situatie is er een uitweg. Soms moet je gewoon schaamteloos het gesprek afkappen. Natuurlijk kun je zeggen 'ik moet nu gaan', maar als dat te direct voor je is, hebben wij tien andere beleefde - en onbeleefde - manieren om je gesprek bliksemsnel te beëindigen.

Lees ook: Deze eigenschappen vinden mannen het irritantste aan vrouwen

  1. 'Duuuussssss…' En dan met je handen op je bovenbenen slaan en aanstalten maken om op te staan. Werkt altijd.

  2. 'Ik moet even naar de wc' Ja, dit kun je ook zeggen als je niet moet. En nee, dan moet je daarna niet meer terugkomen.

  3. 'Hé, kijk daar eens!' *doet een Houdini*

  4. 'Toevallig zie ik daar mijn vriend Bob, even hallo zeggen hoor' Oké, misschien wel een iets minder opzichtige nepnaam dan Bob kiezen.

  5. 'Weet je, ik droomde vannacht dat ik een paard was en dat ik seks had met een ander paard' Side note: niet gebruiken bij mensen met een paardenseksfetisj.

  6. 'Oké, fuck, marry, kill… Je moeder, je vader of je zus' Alleen gebruiken als je die persoon nooit meer wilt zien.

  7. 'Ik moet echt gaan, een aantal van mijn denkbeeldige vrienden komen vanavond nog op zoek' Als je niet wilt dat mensen denken dat je gestoord bent, kun je 'denkbeeldig' weglaten. Maar waarom zou je? Het is toch net zo vermakelijk.

  8. 'Kan ik je interesseren in een aantal babyfoto's? Van mijn kat?' Vooral een sterke comeback op Coco als je het ons vraagt.

  9. 'Hé, ik wil je graag voorstellen aan iemand' En dan maak je dat je wegkomt. Genadeloos, maar effectief.

  10. 'Heb jij ook zo vaak last van natte scheten?' Werkt extra snel als je het vervolgt met: 'Oh, daar komt er weer één'.

En nu moeten we echt even naar de wc, duuuussssss we spreken je wel weer. Joe!

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind