Oef, liever niet: vijf dingen die je beter kunt laten voordat je seks hebt

Body & Mind

Oef, liever niet: vijf dingen die je beter kunt laten voordat je seks hebt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 mei 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

20 mei 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Meer seks is het thema van de nieuwe &C. Niet scrollen, maar rollebollen! Om ons nieuwe nummer in te luiden, plaatsen we vanaf vandaag elke dag een lekker seksartikel. Gewoon omdat het kan. Nu willen we je mood niet gelijk killen, maar er zijn een paar dingen die je beter niet kunt doen voordat je tussen de lakens duikt. Weet je dat ook weer.

We zouden je niet aanraden om met je oudtante te bellen vlak voordat je een stomende sekssessie hebt gepland. En dat is niet het enige wat je beter kunt laten. Omdat je zin ervan verdwijnt of omdat het onverstandig is.

Plassen Die zag je misschien niet aankomen, maar het is heus: plassen voordat je van bil gaat, is niet verstandig. Wil je een blaasontsteking voorkomen, dan is een plasje na afloop aan te raden. Ga je ervóór al, dan hoef je simpelweg niet meer. Heb je tijdens de seks het gevoel dat je moet plassen en ga je daarom vooraf? Probeer eens een ander standje, soms wordt je blaas geprikkeld – die ligt nu eenmaal dicht bij je vagina. Wordt het echt vervelend, ga dan wel naar de wc, maar drink na afloop genoeg, zodat je snel weer kunt. Lees ook: Loop je met een menstruatiecup risico op de tamponziekte?

Kruidig eten We weten niet hoe het met jullie zit, maar onze darmen gaan niet altijd lekker op pittig eten. En als je iets niet wil tijdens de seks… Ook iets om over na te denken: eerst rooie pepers snijden en vervolgens aan zijn of haar edele delen zitten, lijkt ons niet de beste combinatie.

Mondspoeling We kunnen ons voorstellen dat je denkt: ik wil fris voor de dag komen, even m'n mond spoelen. Doe het toch maar niet. Er zijn aanwijzingen dat spoelen met mondwater de kans op soa's in de mond na orale seks vergroot. Daar is onderzoek naar gedaan omdat wetenschappers vermoedden dat antibacteriële mondspoeling een alternatief kon zijn voor antibiotica. Het bleek juist een verhoogd risico op gonorroe-infecties in de keel te geven. Nou, nee, vriendelijk bedankt.

Antihistaminica Even een hooikoortspilletje vooraf om gesnotter tijdens de seks te voorkomen: moet kunnen, toch? Ja, kan, maar het gevolg van zo'n pilletje is dat de slijmvliezen uitdrogen, zodat je neus en ogen niet blijven lopen. Fantastisch, maar ook je vagina kan er droger van worden. En dat is nou juist niet de bedoeling. Lees ook: Met je blote billen in bed: waarom naakt slapen beter voor je is

Voorspel met eten Het klinkt zo romantisch, elkaar aardbeien met slagroom voeren of gesmolten chocolade over elkaars lichaam gieten. Het mogelijke gevolg is alleen wat minder romantisch: schimmels gaan lekker op suiker, dus niet alleen jij geniet ervan, ook die vaginale schimmelinfectie ziet haar kans schoon. Hou het maar gewoon bij romantisch kaasfonduen met kleren aan.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer Body & mind