Met je blote billen in bed: waarom naakt slapen beter voor je is

Body & Mind

Met je blote billen in bed: waarom naakt slapen beter voor je is

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 februari 2023 om 08:00

Gepubliceerd op

7 februari 2023 om 08:00

Bewaar die mooie pyjama en je fijne babydolletjes gerust voor andere gelegenheden, maar duik vanavond eens lekker in je bloterik tussen de lakens. Hartstikke goed voor je.

Poedelnaakt slapen is een goed én gezond idee. Even in het kort: je slaapt beter, het is goed voor je huid en ja, ja, je wist dat-ie ging komen: het is óók beter voor je seksleven. Wat wil je nog meer? Lees ook: Over deze onderwerpen piekeren we het meest (en dat is zonde) 1. Het is goed voor je huid Overdag draag je kleding – blijf dat vooral doen – maar dat is des te meer een reden om 's nachts alles uit te gooien. Zonder pyjama om je lijf krijgt je huid de kans om te ademen, en dat vindt jouw huid maar al te fijn. Scheelt een hoop crèmes smeren en bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste.  2. Het is hygiënischer De meeste mensen zullen beweren dat naakt slapen onhygiënischer is, maar dat is dus niet zo. Wanneer je een pyjama draagt, creëer je een feestje voor bacteriën en schimmels. Jakkes. Nu moeten we natuurlijk niet overdrijven, want zó snel word je niet vies. Maar de meeste mensen dragen meerdere dagen achter elkaar dezelfde pyjama (zonder die tussendoor te wassen), en dat is dan weer niet zo hygiënisch. Als je naakt slaapt ademt je huid beter en heb je minder last van broeierige bacteriën. 3. Je slaapt beter En dat willen we allemaal toch? Om goed in slaap te vallen is het belangrijk dat je lichaamstemperatuur wat daalt. Meestal gaat dit vanzelf als je stil in bed ligt, maar als je een (dikke) pyjama aan hebt, wordt dit proces verstoord. Door gewoon naakt in bed te gaan liggen, koelt je lichaam sneller af en ga je sneller tukken. Sweet (naked) dreams. Lees ook: In je dromen, ja: zo overwin je angsten in je slaap 4. Het verbetert je seksleven Zeker als jij en je lief een druk leven hebben, kan dit jullie seksleven bevorderen. Als je allebei naakt bent, word je sneller geprikkeld. Een naakte knuffel roept toch nét wat andere emoties op dan een knuffel in een wollige pyjama – die natuurlijk ook heerlijk kan zijn.  5. Je verbrandt meer calorieën Ja, ook als je slaapt verbrand je calorieën, en nét wat meer als je naakt slaapt. Omdat je lichaam koeler is, moet het in ruststand harder werken om het warm te krijgen. Denk nu niet dat je ineens wakker wordt met een sixpack nadat je een paar keer naakt hebt geslapen, zo werkt het helaas ook weer niet.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Pantoffels & pyjama's