Hartstikke introvert? Tips om daten wat makkelijker te maken

Body & Mind

Hartstikke introvert? Tips om daten wat makkelijker te maken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 januari 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

29 januari 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk: daten. De meeste introverte mensen zullen in de laatste categorie vallen.

Smalltalk uit je mouw schudden, een goeie eerste indruk maken, spontane antwoorden geven: niet per se jouw ding als je een introvert bent. Betekent niet dat je dan maar voor eeuwig op de bank moet blijven zitten, wél dat je misschien wat tips kunt gebruiken.

Bereid je voor Je wil niet dat een date voelt als huiswerk, maar toch: een goede voorbereiding is het halve werk. Ben je normaal gesproken helemaal oké met stilte(s), tijdens een eerste date is dat wellicht wat ongemakkelijk. Bedenk daarom vooraf een aantal vragen die je kunt stellen in geval van nood. Helemaal niks mis mee, niet iedereen schudt die zomaar uit z’n mouw.

Glijden met die hap

Lichaamsverzorging Glijmiddel
20 ,95

Wees jezelf in een eerste gesprek Of dat nou online plaatsvindt of in real life. Zeg niet dat je van een feestje inclusief pilletje houdt of dolgraag nog eens uit een vliegtuig zou willen springen als het tegenovergestelde waar is. Heeft niemand wat aan. Zeg ook gerust dat je een tikkie nerveus bent en gooi je introverte persoonlijkheid juist in de strijd: ‘Leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, zo vaak doe ik dat niet.’ Kan hij of zij alleen maar positief opvatten, als je het ons vraagt.

Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Mijn collega kwam binnen toen ik hem pijpte'

Doe iets actiefs Introverte mensen kunnen gesprekken en indrukken al snel gaan overanalyseren. Niet handig als je in gesprek bent en je aandacht erbij wil houden. Doe je iets actiefs, dan gebeurt dat wat minder snel. Ga aan de wandel, bomenknuffelen, surfen, naar de gym, wat dan ook. Zolang het maar bij je past.

Hou het kort Al die indrukken en prikkels: daten kost je waarschijnlijk veel energie. Ga dan ook niet de hele dag op pad, maar hou het een beetje kort. Een uurtje is meer dan genoeg. Scheelt je vooraf een hoop zenuwen en achteraf een hoop gegaap.

Bedenk alvast hoe je de date gaat afronden Klinkt misschien wat ongeïnteresseerd en vooruitlopend op de zaken. Maar niet weten hoe je afscheid moet nemen, kan ervoor zorgen dat je de hele date in de stress zit. Visualiseer hoe je je fiets pakt en die tussen jullie in zet en zo gedag zegt, of dat je hem of haar een knuffel geeft. Dat scheelt, heus.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Maak het gezellig in huis