Er gaat niets boven een goed excuus: 12 dingen die je op de zomertijd af kunt schuiven

Body & Mind

Er gaat niets boven een goed excuus: 12 dingen die je op de zomertijd af kunt schuiven

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

31 maart 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

31 maart 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Het is lente. De tijd van beginnende knopjes aan de bomen, meer en meer zonlicht op je snoet en de klok die een uur vooruit gaat. En laat dat laatste nou nét het perfecte excuus zijn om al onze problemen op af te schuiven.

Ook wat inspiratie nodig? Komen ze.

Je pesthumeur 'Zomertijd.' Tot een week later te laat zijn voor ál je afspraken 'Tja, zomertijd.' Lees ook: Zomertijd is slecht voor je: aanstelleritus of de harde waarheid? Je mislukte paasquiche 'Hoe bedoel je ik ben er eieren vergeten in te doen? Volgens mij ligt dit gewoon aan de zomertijd.' Het huishouden laten versloffen 'Te moe. Zomertijd.' Je geboekte sportles 'vergeten' 'Ik had er écht zin in, maar zomertijd.' Ontbijt maken voor je kinderen 'Kun jij even gaan, schat? Zomertijd hè.' Brak zijn aan de paasbrunch 'Dat uurtje langer slapen had het verschil gemaakt hoor.' Je horloge dat verkeerd afgesteld staat 'Nog niet veranderd na de zomertijd. Van vorig jaar.' Dagenlang appjes negeren 'Zzzzzzzomertijd.' Lees ook: Nooit over nagedacht: wat is eigenlijk het verschil tussen witte en bruine eieren? Er drie espresso's achter elkaar in knallen 'Hey, wist je dat de zomertijd vannacht is ingegaan?' Tijdens het paasontbijt niet mee kunnen praten over de landelijke politiek 'Sorry, zomertijd, even niet zo op de hoogte.' Een willekeurige voorbijganger uitschelden omdat diegene te langzaam loopt 'Zomert..' Oké nee, daar kom je niet mee weg.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Meer lezen