Nathalie heeft een enorme parfumcollectie: 'Ik heb honderdvijftig parfumflesjes en meer dan zestig bodysprays'

Body & Mind

Nathalie heeft een enorme parfumcollectie: 'Ik heb honderdvijftig parfumflesjes en meer dan zestig bodysprays'

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

17 mei 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Liz van Camperhout

Gepubliceerd op

17 mei 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Liz van Camperhout

Less is more? Voor de vijf influencers die we voor &C’s juninummer spraken niet. Van auto’s tot fillers: zij hebben spullen in overvloed. Nathalie maakt op TikTok content over haar enorme parfumcollectie onder de naam @1miljoendromen. Volgens haar kun je nooit genoeg parfum hebben.

Nathalie (28): 'Voor mij is parfum en alles wat lekker ruikt echt een selfcaremoment, een beloning. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik er misschien een beetje in ben doorgeslagen. Ik verzin altijd wel een excuus om iets nieuws te halen. Slechte week? Misschien moet ik mezelf troosten met een nieuwe parfum. Goede week? Ik trakteer mezelf op een nieuwe parfum. Mijlpaal bereikt? Nu verdien ik zeker parfum. Zo gaat dat, wat kan ik erover zeggen? Ik gun mezelf gewoon heel erg veel, haha.

Ik ga minimaal één keer per week naar Douglas of de Bijenkorf en dan gaat er altijd wel iets mee naar huis. Dat kan een parfum van een paar honderd euro zijn, maar ik ben ook niet vies van een goedkoop luchtje of een goede dupe bij de drogist. Inmiddels heb ik ongeveer honderdvijftig flesjes in huis staan en meer dan zestig bodysprays. Ik probeer zo veel mogelijk te gebruiken voordat ze over de datum gaan, maar sommige luchtjes laat ik ook gewoon staan om aan te ruiken. Gucci Rush doet me aan mijn moeder denken en een luchtje van Paco Rabanne kreeg ik cadeau van mijn ex. Ondanks dat ik die luchtjes niet meer draag, kan ik het niet over mijn hart verkrijgen ze weg te doen. Dat krijg je als je herinneringen koppelt aan geur.

Het grootste deel van mijn collectie staat in de woonkamer in een speciale kast, zodat ik er op ieder moment van de dag naar kan kijken. Natuurlijk is een aankoop vaak een kort, euforisch moment, maar ik kan me heel blij voelen als ik voor mijn kast sta. Dan krijg ik echt een glimlach op mijn gezicht. Meerdere keren per dag ga ik er even voor staan en ruiken aan de geuren die ik heb.

Lees ook: Mo Bicep heeft drie dure auto's: 'Als ik langzaam rij, zeggen ze dat ik gezien wil worden en als ik hard rij dat ik stoer wil doen'

Mijn liefde voor parfum begon als kind. Mijn moeder had een dressoir met een hele collectie aan parfum. Af en toe sloop ik haar kamer in om te ruiken en op te spuiten. Toen ze erachter kwam, zette ze een slot op de deur. Die dacht vast: afblijven jij, haha. Wel mocht ik vaak parfums hebben die ze niet meer gebruikte. Zo had ik als tiener Mugler Alien en Chopard Casmir in mijn collectie. Als ik daarmee experimenteerde voelde ik me heel speciaal, het was echt een momentje voor mezelf. Nu is het een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden.

Mezelf restricties opleggen om minder te kopen, doe ik eigenlijk nooit, al had ik wel een tijdje de regel dat er iets uit moest als ik nieuws kocht. Of ik ooit genoeg parfum heb? Nee, ik denk het eigenlijk niet. Ik heb een wishlist die ik steeds blijf aanvullen met nieuwe parfums. Een van mijn miljoen dromen is een groot koophuis met daarin mijn eigen parfumbibliotheek, net als Mona Kattan van het parfummerk Kayali. Gewoon een hele kamer vol. Dat lijkt me echt supertof.'

Benieuwd naar de verhalen van de andere influencers? Je leest ze in &C's juninummer 'Luxepoezen' die nu in de winkels ligt, of haal de editie vast hier:

Shop nu &C's juninummer 'Luxepoezen'

7 ,45

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer lezen van Body & Mind

Meer van deze auteur