Madeleine geeft aftrek-, vinger- en masturbatieles: 'Ik schop graag tegen heilige huisjes, kijken wat de reactie is'

Body & Mind

Madeleine geeft aftrek-, vinger- en masturbatieles: 'Ik schop graag tegen heilige huisjes, kijken wat de reactie is'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

5 juli 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

interviews Kim Palmaccio, fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

5 juli 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

interviews Kim Palmaccio, fotografie Tom ten Seldam

Beroepsmatig bezig zijn met seks vulgair? Welnee. Van masturbatieles tot high-class gigolo: vijf mensen die we voor &C's julinummer spraken doen het, en dat gaat om veel meer dan alleen seks. Madeleine Vreekamp geeft aftrek-, vinger- en masturbatieles en doet de inkoop van seksshop Mail & Female.

Madeleine (39): 'Ik bepaal de collectie in de winkel, zoals speeltjes, lingerie, fetisj-kleding en -accessoires, boeken, kunst, glijmiddelen, bdsm-producten en dingen voor seksueel welzijn, zoals een dilator – voor mensen met bijvoorbeeld vaginisme of bottom surgery – en bekkenbodemproducten. Ik heb art and media management gestudeerd, maar werd verliefd op de seksindustrie. 

Ik heb altijd een feministische en activistische inborst gehad. Ik stoorde me aan het feit dat seks vooral over het mannelijke perspectief ging. Dat seksuele voorlichting vooral ging over niet zwanger worden en geen soa’s oplopen. Zelden ging het over genot. Waarom leren we goed koken, fietsen en autorijden, maar niet hoe we lekker kunnen seksen? Gelukkig is er veel veranderd. De Satisfyer is een goed voorbeeld: of je dit speeltje nou fijn vindt of niet, het vrouwelijk genot staat ermee in de schijnwerper en we vinden het steeds normaler om er eentje te hebben. Toch zijn we er nog niet. 

Lees ook: Amy heeft een high class escortbureau: 'Meiden die voor me werken leven een dubbelleven'

Ik probeer mijn steentje bij te dragen door het geven van aftrek-, vinger- en masturbatieles. Zowel online als offline in de winkel. Het gaat over technieken. Kennis over het eigen lichaam. Glijmiddel is een must, want dat is lekker: een goed glijmiddel maakt de huid en haartjes zacht. Ik leer de mensen dat ze niks fout kunnen doen. Dat ze mogen experimenteren, bluffen en de leiding mogen nemen, natuurlijk binnen een consensuele omgeving. Aan het begin van de cursus zijn mensen vaak gespannen en lacherig. Er komen individuen en groepen op af. Meestal clubjes onder het mom van een 'geinig groepsuitje', maar uiteindelijk zitten ze heel geboeid te luisteren. Mensen durven snel kwetsbaar te zijn en vragen te stellen. Ze verlaten met meer zelfverzekerdheid de deur. 

Soms vind ik het leuk om een beetje te provoceren, om tegen mensen die het misschien niet verwachten te zeggen dat ik in een seksshop werk. Een beetje tegen heilige huisjes schoppen en kijken wat de reactie is. Ik leef in een feministische bubbel, maar mijn ouders krijgen nog weleens opmerkingen: 'Ik zag je dochter op tv met een aftrekcursus, nou nou, poe poe.' Dat vinden mijn ouders niet vervelend, ze zijn trots op hun dochter.

Mijn werk gaat over veel meer dan alleen over seks. Het gaat over menselijk contact. Veiligheid. Inclusiviteit. Nog steeds is het voor veel mensen een drempel om een seksshop binnen te stappen. Dat snap ik: zolang er een taboe heerst op seks, zal dat blijven bestaan. Wij doen er alles aan om onze winkel zo fijn en veilig mogelijk te maken, voor iedereen. We laten bijvoorbeeld geen groepen binnen en het maken van foto's is niet toegestaan. Mijn tip is: neem iemand mee die je vertrouwt. Het is bevrijdend om te leren over seks en seksualiteit.'

Benieuwd naar de verhalen van de andere mensen die beroepsmatig met seks bezig zijn? Je leest ze in &C's julinummer 'Dat kan heter' die nu in de winkels ligt, of haal de editie vast hier:

Shop hier &C's julinummer 'Dat kan heter'

7 ,45

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen van Body & Mind

Meer van deze auteur