Tindertrauma: 'Hij bleef liedjes van Passenger zingen, ongelofelijk ongemakkelijk'

Body & Mind

Tindertrauma: 'Hij bleef liedjes van Passenger zingen, ongelofelijk ongemakkelijk'

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

8 mei 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld: Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

8 mei 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld: Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2024 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Paula en haar date die niet meer kon stoppen met zingen.

Paula (30): 'Ongeveer tien jaar geleden leerde ik een knappe man kennen op Tinder, laten we hem Marc noemen. Zijn mooie ogen en spontane lach vielen me gelijk op. Na twee weken appen, spraken we af in de kroeg. Hoewel Marc best verlegen was, hadden we het gezellig. De derde date spraken we af bij hem thuis voor een drankje en een film.

Daar begon de ellende. Tijdens de film werd er niet veel gepraat en hij durfde niet dichtbij te zitten, waardoor ik mezelf een beetje ongemakkelijk begon te voelen. Toen ik een gitaar in de hoek zag staan, greep ik mijn kans om het gesprek op gang te brengen. Ik vroeg hem of hij kon spelen, waarop hij enthousiast het ding pakte en een liedje begon te pingelen. Hij kon het best goed en vond het zichtbaar leuk, dus ik vroeg of hij er ook bij zong.

Lees ook: Tindertrauma: 'Direct na de seks zei hij dat mijn beste vriendin de liefde van zijn leven was'

Gelijk begon hij een liedje van Passenger te zingen. Het gitaarspel was oprecht goed, maar de zang klonk nergens naar. Ach, hij had wel het lef om het te doen, dus ik zei maar dat ik het goed vond. Dat had ik dus beter niet kunnen zeggen. Hij dacht dat ik het zo mooi vond dat hij daarna vijf volledige nummers zong, waarbij ik steeds minder wist waar ik moest kijken en mijn lach van enthousiast naar super ongemakkelijk veranderde.

Lees ook: Tindertrauma: 'Hij vroeg me ten huwelijk op de eerste date, terwijl hij een vrouw had'

Hij bleef door zingen en voor mijn gevoel duurde het uren. Op een gegeven moment heb ik hem onderbroken en gezegd dat ik moe was en echt naar huis moest. Hij probeerde nog een kus te scoren, maar die heb ik ontweken. Ik was inmiddels compleet op hem afgeknapt. Later appte Marc een beetje bozig dat hij me afstandelijk vond. Hij had natuurlijk verwacht dat zijn serenade meer op zou opleveren. Daarna heb ik hem nooit meer gesproken. Tot op de dag van vandaag kan ik niet normaal naar Passenger luisteren. Als ik een nummer hoor op de radio, moet ik automatisch aan die verschrikkelijke avond denken.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in juni 2023.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer Body & mind