Zo sta je nooit meer met je mond vol tanden bij straatintimidatie

Body & Mind

Zo sta je nooit meer met je mond vol tanden bij straatintimidatie

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

25 november 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

25 november 2022 om 18:00

Vandaag - 25 november - is het de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Een hele mond vol, maar dat mag ook wel.

Straatintimidatie Het onderwerp is namelijk helaas nog altijd actueel, onder andere in de vorm van straatintimidatie. Zo komt 80% van de vrouwen in Nederland zelf ooit in aanraking met onveilige situaties op straat, en is eenzelfde percentage van alle Nederlanders er wel eens getuige van.

Nooit meer met je mond vol tanden Serieuze cijfers, dus: beter de mond vol van dit onderwerp, dan dat je met de mond vol tanden staat. Want dat is wat er nog altijd vaak gebeurt na straatintimidatie. Zowel bij gedupeerden, maar net zo goed bij omstanders. En eerlijk is eerlijk: wie kent het gevoel niet? Je ziet dat iemand wordt nagefloten of volledig wordt uitgecheckt, grijpt niet in (want hoe?) en baalt later dat je er niets van hebt gezegd.

80 procent van de vrouwen krijgt te maken met straatintimidatie, jij ook? - &C x L'Oréal

80 procent van de vrouwen krijgt te maken met straatintimidatie, jij ook? - &C x L'Oréal

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Dat blijkt ook uit bovenstaande aflevering waarin Marlieke Koks de straat op gaat om voorbijgangers te vragen of mensen wel of niet durven in te grijpen en met wélke vormen van straatintimidatie we vandaag de dag te maken hebben. En die voorbeelden zijn niet voor de poes. Letterlijk… helaas.

Stand-Up! Dat moet én kan anders- en dus ontwikkelden de gespecialiseerde NGO Right to Be het internationale bewustzijns- en trainingsprogramma: StandUP! Aan de hand van een beproefde aanpak – de 5D’s – helpt dit simpele programma mannen en vrouwen in te grijpen als ze straatintimidatie zien of ondergaan. Het uiteindelijk doel: een cultuur en gemeenschap scheppen waarin respect, waardigheid en eigenwaarde voorop staan. A-men.

Niet voor de poes… letterlijk Benieuwd naar deze StandUP training die je zowel online als fysiek kunt volgen én die in Nederland is opgepakt in samenwerking met Fairspace? Bekijk voor wat eventuele extra verduidelijking bovenstaande video en schrijf je daarna in voor de training. Samen staan we sterker, ook op straat.

Dit is een samenwerking met L'Oréal Paris.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio