Waarom elk kind voldoende moet bewegen - maar dit niet altijd kán

Body & Mind

Waarom elk kind voldoende moet bewegen - maar dit niet altijd kán

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

29 januari 2024 om 18:00

Gepubliceerd op

29 januari 2024 om 18:00

'Zo', zeg je tegen het nieuwe vriendje van je zoon, 'en op welke sport zit jij?' Het lijkt een doodnormale vraag - maar voor veel kinderen in Nederland is het helemaal niet vanzelfsprekend dat ze aan sport doen. En dat is niet omdat ze liever achter de Playstation blijven hangen, maar omdat één op de veertien kinderen in een gezin leeft waar niet voldoende geld is om te sporten.

Niet in beweging Ja, laat dat percentage maar even op je inwerken. We zouden het liefst zeggen dat het artikel vanaf nu gezelliger wordt, maar helaas - op dat punt zijn we nog niet aanbeland. Armoede is namelijk een groeiend probleem in ons land. Sterker: maar liefst 220.000 kinderen groeien vanaf dit jaar onder de armoedegrens op. Hierdoor missen velen van hen de positieve impact van sporten op hun fysieke gezondheid, maar ook op hun welzijn en ontwikkeling. En dat terwijl kinderen die regelmatig buiten sporten en spelen, vrolijker en gezonder zijn én hun talenten sneller ontwikkelen.

Love game Gelukkig is daar de Krajicek Foundation - opgericht door voormalig toptennisser Richard Krajicek - die al sinds 1997 Playgrounds bouwt in aandachtswijken waar kinderen onder juiste begeleiding veilig kunnen sporten en spelen. En die aanpak werkt. Met inmiddels 130 Playgrounds door heel Nederland krijgt de Krajicek Foundation wekelijks zesduizend kinderen in beweging. En dat doet Richard Krajicek niet in zijn eentje natuurlijk. Dat zou knap, maar ook vrij onmogelijk zijn. Daarom staan er dagelijks honderd professionele sportleiders in de startblokken om ervoor te zorgen dat kinderen niet alleen hun talenten ontdekken, maar ook hun sportieve en maatschappelijke vaardigheden (verder) ontwikkelen. Wij zeggen: win-win. Of love game, want dit zijn mensen én werk om van te houden.

Femke's Hardlopers Tot slot nog een leuk weetje: van 29 januari tot en met 11 februari worden bij Kruidvat de zogeheten 'Femke's Hardlopers' in het zonnetje gezet. Dit zijn geselecteerde merken en producten van Procter & Gamble, zoals Always en Venus, die een donatie doen aan de Krajicek Foundation, zodat alle 130 Playgrounds in 2024 weer voorzien zijn van nieuw sportmateriaal. Ook is de foundation momenteel bezig om met dit gedoneerde geld een speciaal sportevenement te organiseren om kinderen uit aandachtswijken een onvergetelijke dag te bezorgen.

Nu horen we je denken: en waarom heten die producten dan precies 'Femke’s Hardlopers'? Wel, hardloper Femke Bol is ambassadeur van de merken van P&G - ja, zo simpel kan het leven zijn. En dan nu: hop, naar Kruidvat. Even de boel met eigen ogen gaan bekijken.

Waarom elk kind voldoende moet bewegen - maar dit niet altijd kán - &C x P&G

Waarom elk kind voldoende moet bewegen - maar dit niet altijd kán - &C x P&G

Dit is een samenwerking met P&G.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen