Waarom het zo belangrijk is om elke dag een ontspanmoment te creëren voor jezelf

Body & Mind

Waarom het zo belangrijk is om elke dag een ontspanmoment te creëren voor jezelf

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

2 mei 2023 om 18:00

Gepubliceerd op

2 mei 2023 om 18:00

Van schoolplein naar sportschool en presentatie naar partijtje - én ondertussen de leukste versie van jezelf zijn: we zijn er maar druk mee. En los van ongeduldige collega’s en ongebruikte sportabonnementen word je daar zelf ook behoorlijk onrustig van. Het goede nieuws: daar kun je iets aan doen.

Want het slechte nieuws: haastige spoed, is zelden goed - maar dat wist je natuurlijk al.

Terug naar het goede nieuws, want daar kun je nooit genoeg van hebben. Daarvoor een klein stukje theorie. Men neme: het leven van nu. Een leven dat hartstikke leuk, maar ook hartstikke druk is. Werk, gezin, sport, vrienden, de tuin, de ramen, de was, swipen, je schoonmoeder, en oh ja - je relatie. En dan zijn we het allerbelangrijkste nog vergeten… Jij.

Ik hou van… mij Want waar je we anderen niet snel vergeten, lopen we onszelf vaak makkelijk voorbij. Moeten we niet willen, want selfcare is meer dan alleen een prachtig woord - het is broodnodig. En daarvoor hoef je echt niet meteen drie dagen in een ijsbad of uren op de sofa van Dr. Rossi te gaan liggen. Mag wel natuurlijk, maar je kunt ook klein beginnen. Tien minuten kunnen al een wereld van verschil maken. Wat zijn nou tien minuten? Precies: dat rondje Instagram dat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Starbucks Chilled Coffee

Rust, graag En dat hebben we natuurlijk niet zelf bedacht. Uit recent onderzoek komt naar voren dat we als gevolg van de coronapandemie, heel anders zijn gaan kijken naar onze leefstijl en waarden. Ook zijn we veel meer bezig met ons mentale welzijn, zoals blijkt uit een enorme toename van het gebruik van apps als Calm en Headspace. Precies, apps om even tot rust te komen.

#take10 Uit dit onderzoek komt dan ook de aanbeveling om elke 60-90 minuten een minipauze van tien minuten in te lassen. Tien minuten om je hoofd te resetten en je batterij weer even helemaal op te laden voor de volgende activiteit. Ga even naar buiten, luister even naar je favoriete muziek, of doe de veertigersdans (like nobody’s watching), het maakt niet uit, als je jouw tien minuten maar pakt. Of, zoals Starbucks Chilled Coffee het zegt: #take10. Een superchille koude cappuccino, caffè latte of caramel macchiato doet de rest.

Dit is een samenwerking met Starbucks Chilled Coffee.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer Body & mind