Lichtpuntjes gezocht? Zo vind je ze in deze donkere dagen!

Body & Mind

Lichtpuntjes gezocht? Zo vind je ze in deze donkere dagen!

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

30 januari 2024 om 18:00

Gepubliceerd op

30 januari 2024 om 18:00

De kerstdagen zijn voorbij, de oliebollenkramen verdwijnen uit het straatbeeld en de kerstverlichting in de stad wordt naar beneden gehaald. Januari en februari zijn lange, ongezellige maanden – en dat is confronterend. Maar wat nou als we mensen iets geven om tóch hoop te houden? Daar heeft SIRE wat op bedacht.

Stichting Ideële Reclame, een onafhankelijke stichting die sinds 1967 al campagnes maakt voor belangrijke maatschappelijke onderwerpen, heeft een nieuwe campagne gelanceerd. En wel over hoop. Want al leken de dagen nog nooit zo koud en donker, er is altijd hoop. Je weet wel, dat licht aan het einde van de tunnel. Of aan de horizon. Dat zijn lichtpuntjes, hoe klein dan ook. 

Lichtpuntjes vinden Om mensen te inspireren om hun eigen lichtpuntjes te vinden, gingen wij de straat op om mensen te ondervragen. Wat of wie is voor hen een lichtpuntje? Of dit nu gaat om je hond, de zon, de sneeuw of je familie. Het gaat erom dat je 'm vindt, dat lichtpuntje. Voor jezelf én voor een ander. Daardoor houd je hoop. 

Hoopvolle momenten Het vinden van jouw lichtpuntje kun je ook doen door te kijken naar de mensen om je heen. Wat wens je voor hen dit jaar? Vast grote porties geluk en liefde, maar ook lange zomeravonden op het terras, de sleutels tot hun droomhuis of een nieuwe baan. Wijs die hoopvolle momenten aan voor hen, en wees daarin hun lichtpuntje. We vroegen de mensen op straat ook wat ze voor zichzelf en voor een ander hopen. Weten wat ze voor jou als kijker hopen in 2024? Bekijk dan snel de video.

Kom maar op, laatste wintermaanden Of je ze nou lichtpunten of gewoon leuke vooruitzichten noemt: belangrijk, dat zijn ze. Die trekken je de laatste donkere maanden door, zelfs zonder oliebollenkraam en kerstverlichting. Net als de mensen in de video's hieronder - en op Instagram - dat doen. Kan jij ook gewoon.

Dit is een samenwerking met SIRE.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen