Voor een picobello gezich-ie: dit doet je kussensloop met je huid

Beauty

Voor een picobello gezich-ie: dit doet je kussensloop met je huid

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

4 november 2022 19:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Unsplash

Gepubliceerd op

4 november 2022 19:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Unsplash

Als je een beetje op ons lijkt, lig je het liefst heerlijk in je bed met je hoofd op een donzig kussen. Maar dat kussen, en dan vooral de kussensloop eromheen, heeft best veel invloed op je huid. Hoe dan? Zochten we voor je uit. 

Niets is lekkerder dan een goede dut. Effe helemaal tot rust komen en je nergens zorgen over maken. Sorry maar we moeten je wel even uit die droom helpen, want er is toch iets waar je je zorgen om kan maken tijdens het nappen. Namelijk je skincare.  Lees ook: Jennifer Lopez zweert bij dít populaire serum voor een jeugdige en stralende huid Babybilletjes zacht Waar kies je je beddengoed op uit? Hoogstwaarschijnlijk of het er een beetje mooi uitziet en past bij de rest van slaapkamer. Maar de stof is dus ook super belangrijk om mee te nemen in je overweging. Zeker als je een beetje een mooi huidje wil houden. Zo blijken satijnen of zijden kussens beter voor je te zijn als je een gevoelige huid hebt dan bijvoorbeeld katoenen kussens. Komt omdat katoen een ruwere stof is en de huid daardoor irriteert. Satijn is natuurlijk allejezus zacht en daardoor minder heftig voor je huid. En is trouwens ook goed voor je haar. Twee-in-eentje dus. Daarbij is satijn minder absorberend, waardoor de goede oliën op in je huid en in je haar blijven. Precies zoals we het willen. 

Grote wasjes, kleine wasjes Heb je een goede stof, moet je ook even weten hoe vaak die de was in moet. Is vaker dan je denkt. Namelijk - hou je vast - eens in de drie of vier dagen. Ja, echt zo vaak. Dat is eigenlijk ook best wel logisch, want je zweet, laat dode huidcellen los en hebt bacteriën op je huid. Getsie. En, je raadt het al, dat zorgt weer voor meer verstopte poriën en zelfs acne. Willen we niet, hoeven we niet. Moraal van het verhaal: investeer in een shiny satijnen of zijden kussensloop en doe ietsjes vaker de was. Wordt je gezicht blij van. Joe.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen