Oh, op die fiets: dit is wat je moet weten over skin cycling 

Beauty

Oh, op die fiets: dit is wat je moet weten over skin cycling 

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

17 september 2022 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

17 september 2022 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Tom ten Seldam

Een nieuwe beauty-trend betreedt de TikTok-arena: skin cycling. Deze methode is gebaseerd op de theorie dat je huid (net als wij allemaal) ook weleens rust nodig heeft. Hoe dat er precies uitziet? Wij zochten het voor je uit. 

We hebben allemaal het beste voor met onze huid. En daarom blijven we ook eeuwig door zoeken naar de beste skincare routine. Een makkie is dat niet, want iedereen - maar dan ook iedereen - heeft weer ander advies. Een nieuwe populaire methode? Skin cycling, verzonnen door dermatoloog dokter Whitney Bowe.  Watte? Bij skin cycling (en nee, dat heeft niets met fietsen te maken) wordt gebruik gemaakt van een vierdaagse avondroutine. Een soort avondvierdaagse eigenlijk. Extra belangrijk: rustdagen. Volgens de dermatoloog kan je je huid schaden als je elke dag exfolieert (lees: dode huidcellen weghaalt) en kunnen klachten die je al had een stuk erger worden. Dat willen we niet. Door rustdagen in te plannen in je routine zorg je dat je huid herstelt tussen de sessies in. 

Lees ook: Klaar voor de knipoog: dit zijn de beste wimperserums Stappenplan Er komt wel even wat bij kijken. Het kost iets meer moeite dan gewoon wat water in je gezicht spatten, afdrogen en in bed ploffen. Daarom hebben wij, met liefde, alles voor je op een rijtje gezet. Avond 1: Exfoliëren Je begint door je huid te reinigen met een cleanser. Zorg dat de huid goed schoon en droog is, dan kan je je dode huidcellen weghalen met een chemische exfoliant. Laatste stap: hydrateren. Lekker je huid voeden, wordt-ie blij van. Avond 2: Retinoïden  De volgende avond begin je op dezelfde manier: reinig de huid met een cleanser. Voor mensen met een gevoelige huid is het handig om moisturizer te smeren onder de ogen en rondom de mond. Daarna breng je een kleine hoeveelheid retinoïden aan op je gezicht, nek en borst. Daar overheen breng je een moisturizer aan. Avond 3: Herstellen Tja, je raadt het al. We beginnen met cleansen. En daarna nog een keer, maar met een cleanser op waterbasis. Voelt je huid uitermate en volledig gecleanst? Goed. Daarna kan je een hyluronzuurserum toevoegen (volkomen optioneel). Vervolgens gebruik je een moisturizer en breng je olie aan. Doe dit de volgende avond opnieuw en herhaal daarna het hele riedeltje. Lees ook: Smeren maar: soepel van een bosje stro naar glanzende lokken En wat doet dat dan? Allemaal leuk en aardig, maar het moet natuurlijk wel nut hebben. Volgens Dr. Bowe kan je na twee cycles (acht dagen dus) al resultaat zien. Zo zou je huid stralender zijn, zachter aanvoelen en beter gehydrateerd zijn. Niet verkeerd dus. Na twee maanden zouden de dunne lijntjes minder zichtbaar zijn, donkere vlekken verdwijnen en je huid steviger aanvoelen. Kost dus effe, maar dan heb je ook wat. Hopelijk hebben we je aan de perfecte skincare routine geholpen. Zo niet, ook geen probleem. Er is binnenkort vast weer een nieuwe TikTok-trend.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer lezen