Met deze trucs droogt je nagellak sneller dan ooit

Beauty

Met deze trucs droogt je nagellak sneller dan ooit

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

18 december 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

18 december 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Snel je nagels lakken voordat je de deur uitgaat kan een uitdaging zijn, want het uitharden duurt altijd nét wat langer dan je had gedacht. Ook irritant: tijdens een turbo toiletbezoekje je broeksknoop losmaken. Gevolg? Nagels verpest. Gelukkig laten déze trucs je nagellak in no time drogen. Nou ja, in minder dan vijf minuten dan. 

1. Koud water Kou laat de lak sneller uitharden, dus een simpel trucje is om je nagels onder te dompelen in koud water. Om de lak niet te verpesten door de harde straal van de kraan kun je beter een kopje vullen met koud water. Wacht twee minuten et voilà, je bent good to go. Lees ook: Kappen met knetteren: 5 tips tegen statisch haar tijdens de winter 2. Gebruik de koudeluchtstand van je föhn Heb je je ooit afgevraagd waarom je föhn ook koude lucht kan blazen? Nou, dus niet alleen om je haarschubben te sluiten zodat je haar langer in model blijft zitten, je kunt de knop ook prima gebruiken om je nagels droog te blazen. Tja, zo simpel kan het zijn! 3. Gebruik sneldrogende topcoat Een topcoat is een echte musthave als je wil dat je nagellak lang blijft zitten. Maar wist je ook dat er speciale sneldrogende topcoats bestaan? Die breng je aan na je 'gewone' lak als extra laagje en droogt binnen één minuut. Speciaal ontwikkeld voor types zoals jij, die haastig de deur uit moeten. Ideaal!

Lees ook: Cindy Crawford zweert bij déze haarrollers voor volumineus haar en je koopt ze híer voor 2(!) euro

4. Gebruik bakspray of haarspray Het klinkt misschien wat vreemd, maar nagellak droogt sneller met behulp van bakspray.  Waarom weten we niet, maar het werkt als een tiet. Let wel op: gebruik alleen bakspray op basis van natuurlijke oliën. Een ander trucje dat ook helpt, is het gebruik van haarlak. Wees voorzichtig met sprayen, want anders gaan je vingers plakken. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen