Ruikt jouw parfum opeens muf? Dat kan weleens hierdoor komen..

Beauty

Ruikt jouw parfum opeens muf? Dat kan weleens hierdoor komen..

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

5 juli 2019 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

5 juli 2019 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Ruikt je favoriete geurtje plots anders dan je gewend bent? Dan is de kans groot dat-ie bedorven is. Voorkom dat je signature fragrance naar kattenpis of dode bloemen gaat ruiken en volg déze tips op.

Je kunt een bedorven parfum herkennen aan, inderdaad, een vieze geur, maar ook aan de vloeistof die mogelijk donkerder van kleur is. Gelukkig zijn er handige trucjes waardoor jouw kostbare fles een stuk langer mee gaat. Is het kwaad al geschied? Dan kun je het flesje helaas de kliko inknikkeren. 

Speciale bewaarplek Ook al zijn sommige flesjes prachtig om uit te stallen: je kunt ze beter op een koele en niet te lichte plaats bewaren, zoals bijvoorbeeld in een lade of kast met deur. Warmte en (zon)licht kunnen de geur namelijk afbreken, waardoor je heerlijke fles Chanel no. 5 opeens naar muffige bloemen ruikt. Een aangebroken parfumfles gaat twaalf maanden mee. Mits je deze goed bewaard dus, want warmte en zon gooien sneller roet in het eten. Of eerder kattenpis op je pols. Ieuw.

Lees ook: Vervaagt jouw parfum ook altijd meteen? 4 tips waarmee hij wél goed blijft hangen

1. Bepaal de plek van je parfum Spuit jij je parfum over het algemeen kwistig op je huid én kleren? Dat is niet altijd de beste manier om lekker te ruiken. Sommige geuren ruiken beter op je huid dan op kleding of andersom, iets met de warmte van je lichaam. Wil je parfum per se op je huid verstuiven? Spray het dan op warme plekken waar je aderen aan de oppervlakte liggen, zoals je knieholtes of de binnenkant van je armen. Zo ruikt de geur sterker en langer. Tip: spray wat parfum op de grens van je haarlijn achterin je nek, dan word je zo'n type dat voorbij loopt en een subtiel snufje achterlaat. Wil je. 

2. Parfumeer je schouderbladen Zo jammer als jij je eigen lievelingsgeur na een tijdje zelf niet meer ruikt, omdat je 'm al de hele dag bij je draagt. Voorkom het leegsprayen van je hele flacon, en spray in wat parfum op je schouderbladen. Omdat de geur zich niet direct onder je neus bevindt, zul je af en toe een vlaag opvangen. 

3. Parfumolie Waarschijnlijk ben je gewend om een parfumverstuiver aan te schaffen en daar lekker royaal mee te sprayen, maar je bent wellicht goedkoper af als je een parfumolie aanschaft. Zo'n roller blijft langer op je huid vanwege de concentratie, in parfumolie zit namelijk weinig tot geen alcohol. Wil je sprayen, maar wél met iets sterks? Kies dan een eau de parfum. Een eau de toilette is minder geconcentreerd en een eau de cologne al helemaal.

4. Hydrateren Een gehydrateerde huid houdt geurtjes langer vast. Breng eerst een (geurloze) bodycrème aan op je huid voor je met parfum in de weer gaat. Tip: smeer en parfumeer je lichaam vlak na het douchen. Door de warmte ruikt de geur extra intens.  

5. De vaselinetruc Een klassieke truc, en hij werkt echt als een tiet: breng een beetje vaseline aan op de huid waar je wilt dat het parfum langer blijft ruiken. Spray je geurtje daarop en je zult er langer plezier van hebben.  

6. Deppen en sprayen, niet wrijven Door bijvoorbeeld je polsen over elkaar te wrijven, breek je bepaalde geurnoten af en kan het parfum anders gaan ruiken. Sprayen en deppen dus.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty