Heb je ook ruwe bultjes op je bovenarmen? Dat komt hierdoor

Beauty

Heb je ook ruwe bultjes op je bovenarmen? Dat komt hierdoor

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

4 juli 2024 om 12:00

Gepubliceerd op

4 juli 2024 om 12:00

Heb je je weleens afgevraagd wat toch die kleine, ruwe bultjes zijn op je bovenarmen? Wij ook, dus zochten we het voor je uit.

Het lijkt een beetje op kippenvel, maar dat is het niet. En als je over je arm aait, voelt het ruw aan. Het heeft een naam - een echte tongbreker: keratosis pilaris.   Hoe herken je het? Keratosis pilaris zijn huidkleurige of rode bultjes die kunnen voorkomen op je armen en benen, voornamelijk op plekken waar haar groeit. Ze voelen ruw aan, omdat er in de bultjes vaak een hoornpropje zit, precies daar waar een haar uit de huid komt. Lees ook: Astro-nagels: deze nagellakkleur past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Wat doe ik ertegen? Mocht je nu hyperventilerend achter je beeldscherm zitten: nergens voor nodig. Heel veel mensen hebben keratosis pilaris en het kan gelukkig absoluut geen kwaad. Irritant is het natuurlijk wel, want wie wil er nou niet een babyzacht huidje? Het enige nadeel is dat er niet echt een oplossing is die de bultjes voorgoed laat verdwijnen. Wat wél enigszins kan helpen is eens per week voorzichtig scrubben of een crème met ureum gebruikten, deze maakt de huid weker. Een product met salicylzuur is ook nog een optie, omdat deze helpt opgehoopte huidcellen te verwijderen van de huid. Probeer zo min mogelijk geparfumeerde producten te gebruiken, want deze versnellen het ontstaan van de bultjes.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen