Voordat ze weg zijn: deze MAC-jubileum items wil je meteen hebben

Beauty

Voordat ze weg zijn: deze MAC-jubileum items wil je meteen hebben

Amber de Wilde de Ligny
Door

Amber de Wilde de Ligny

Gepubliceerd op

11 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

11 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Of je nou een lippenstift-leek bent of een make-up pro, MAC Cosmetics is een naam die je waarschijnlijk wel kent. Het is ook al een behoorlijke oude rot in het vak. Dit jaar viert MAC haar veertigste verjaardag, met een aantal jubileumproducten waar menig beauty-liefhebber waarschijnlijk van gaat eh.. Jubelen.

Met Ruby en Teddy Sommige beauty producten zijn inmiddels zo iconisch, dat ze geen introductie meer nodig hebben. Charlotte Tilbury's Pillow Talk bijvoorbeeld, Olaplex, Benefit Hoola Bronzer of gewoon Weleda Skinfood. Wij zwichten er ook voor. Maar als er 1 lipstick bovenuit torent, dan is het wel MAC's Velvet Teddy. Deze diep beige nude uit 2004 is al jarenlang de best verkochte lipstick ter wereld. Eerlijk toegegeven is het ook ons allereerste lipstickje dat we met onze zuurverdiende studentencenten kochten. En was het niet fluwelen Teddy, dan was het wel die rooie Ruby Woo, nog zo’n klassieker. We hebben ze uitgeschraapt tot de het laatste beetje, ook al waren ze al ver over de houdbaarheidsdatum (boeien). Verrassing: dit jaar hebben de meiden een upgrade gekregen. Die nostalgische vanillegeur blijft, maar samen met nog 38 bekende kleuren komen ze in een sjiek nieuw jasje, en blijven ze nog beter zitten. Alhoewel merken als Maybelline, E.L.F. en Primark zeer aannemelijke dupes verkopen, blijft Ted wat ons betreft een echte GOAT. Deze nieuwe uitgave is dus zeker het proberen waard. Kun je die weer voor eeuwig in je tas bewaren.

mac-cosmetics-macximal-silky-matte-lipstick35g-616Mac-rubywoo-40yr

Lees ook: 5 vervangers voor als je favoriete producten op zijn Goede afloop Wie weleens in een MAC store is geweest, kan beamen dat het een soort Disneyland voor volwassenen is. Al die overdaad aan maquillage, je bent een sterke speler als je er niet door wordt betoverd en zonder iets te kopen de deur uitloopt. Zeggen we Disneyland, dan denk jij waarschijnlijk: heeft het pretpark niet ooit een samenwerking met MAC gehad? Jazeker, van prinsessen tot schurken en elk personage daartussenin, in veertig jaar tijd hebben ze inmiddels een heel sprookjesboek vol aan speciale collab-collecties uitgebracht. De drie favorieten blazen ze nu nieuw leven in. Moraal van het sprookje: MAC's versie van Aladdin, Assepoester en Maleficent zijn weer terug. Die wil je alleen al hebben vanwege de fabelachtige verpakkingen. En da's ook eigenlijk de enige reden, want aan de kleuren en producten zit niks nieuws. Maar hey, leuke collector's items zijn het wel.

Mac-disney-40yrmacdisney-cinderella-40

Lees ook: Vliegt de winkels uit: van dit betaalbare serum krijg je in no time lange wimpers Veertig tinten regenboog Is het een vliegtuig? Is het een handtas? Nee, het is het Rainbow Puff Pallet, misschien wel de pièce de resistance van het jaar. MAC is al jarenlang een LGBTQ+ Ally, dus dit regenboogpallet met veertig gouwe ouwes en nieuwe kleuren is een zeer geschikte Pride-accessoire om onder de arm mee te nemen. Altijd een kleurtje bij de hand. Spoiler alert: deze must-haves zijn limited en dus tijdelijk verkrijgbaar. Eenmaal uitverkocht komen ze niet meer terug, of zijn ze misschien wel veranderd in een pompoen.. Bibidibabidiboem. Van de Pride-collectie zijn er in Nederland maar vijftien (!) verkrijgbaar, dus heb je er eentje weten bemachtigen? Applaus.

macpride

delen
Amber de Wilde de Ligny

Amber (al 10 jaar 26) is gek op glitter, maar vindt het vervelend als het overal zit. Hamert op 'n goede skincare routine, maar haalt met redelijke tegenzin haar mascara er af. Houdt van roze kleding maar zit vaak in een zwart-wit periode en is een echte Ram, maar behalve de zon staan haar overige planeten in Steenbok.. en dat verklaart een hoop.

Meer van deze auteur

Meer lezen