Beautyhack: 5 vervangers voor als je favoriete producten op zijn

Beauty

Beautyhack: 5 vervangers voor als je favoriete producten op zijn

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

3 mei 2021 om 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

3 mei 2021 om 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Kom jij er ook altijd pas achter dat het scheerschuim op is als je nét onder de douche staat? Met deze slimme oplossingen kun je een ander product uit je badkamer als alternatief gebruiken.

1. Gebruik bodylotion als scheerschuim Bij het scheren is het belangrijk om een barrière tussen de huid en het scheermes te hebben om zo irritaties of ingroei te voorkomen. Bodylotion glijdt eigenlijk net zo goed als scheerschuim. Alleen als je een dikke laag gebruikt, kunnen er klodders in het scheermes blijven hangen. Babyolie of kokosolie (uit de keuken) werkt ook goed en dan heb je dat probleem niet.

2. Gebruik shampoo als douchegel Het werkt voor je haar, dus waarom niet voor je lijf? In principe kun je shampoo prima gebruiken om je mee te wassen. Op de lange termijn zou het je huid wel iets kunnen uitdrogen omdat shampoo gemaakt is om grondig te reinigen. Bij een shampoo zonder chemische toevoegen (zoals sulfaten) hoef je je daar geen zorgen over te maken.3. Gebruik haarspray als wenkbrauwgel**Staan de haren van je wenkies plots alle kanten op? Als je geen wenkbrauwgel in huis hebt, dan kun je ook een beetje haarlak op een schoon wenkbrauwborsteltje (of een tandenborstel) spuiten. Niet voor dagelijks gebruik trouwens, want de zone rondom je ogen en brows is nogal gevoelig en haarlak bevat alcohol die je huid uitdroogt.

4. Gebruik lipstick als blush Zie je halverwege de dag een beetje pips? Van een beetje kleur op je wangen knap je gegarandeerd op. Geen blush bij de hand maar wel een lipstick in je tas? Dep die met je vingers op je wangen als een crème blush. Omdat lippenstift dik is met veel kleurpigmenten, heb je maar een klein beetje nodig en moet je 'm goed blenden. Geen blush en ook geen lipstick bij je? Dan kun je altijd nog in je wangen knijpen om blosjes te maken. 

5. Gebruik mascara als eyeliner Geen tijd gehad om een nieuwe eyeliner te kopen? Een dunne lijn trekken met zwarte mascara werkt ook. Smeer een beetje mascara op de bovenkant van je schone hand en gebruik een eyeliner kwastje om ‘m op je ooglid aan te brengen. Mascara is wel wat hardnekkiger om te verwijderen dan eyeliner, dus zorg dat je een goede oogmake-upremover in huis hebt.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen