Vliegt de winkels uit: deze dupe van een bekend shampoomerk koop je voor een prikkie

Beauty

Vliegt de winkels uit: deze dupe van een bekend shampoomerk koop je voor een prikkie

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

16 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Van Japanse headspa tot Keratinebehandelingen voor thuis: als het op haarverzorging aankomt zijn we er maar wat druk mee. Vooral sinds de komst van een bepaald bekend shampoomerk - zeg maar het witte goud in een flesje, waardoor je haar er weer als nieuw uitziet - vliegen de producten van de schappen.

Dit soort bonding repair-producten zijn steeds populairder geworden want: makkelijk in gebruik en duidelijk resultaat. Maar jeetje, zo'n flesje is niet goedkoop hè? Als je voor het originele product gaat, bent je gelijk zo'n 45 euro lichter...

Lees ook: Dit is volgens een Harvard-arts het beste ontbijt (en het heeft maar drie ingrediënten) Voor een prikkie Toch wil iedereen het liefst een glanzende gezonde bos. Als je beschadigd, gekleurd, pluizig haar hebt, kunnen bondherstelbehandelingen zorgen voor een heuse haartransformatie in eigen badkamer. Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk kun je een betaalbare haarbondgenoot aan de haak slaan. Kruidvat heeft namelijk een bonding repaircollectie, van eigen merk. Veel goedkopere merken gingen Kruidvat al voor, zo heeft L'Oréal Elive de Pro Bond Repair lijn, en is er de DM Balea Plex Care shampoo en conditioner voor een klein budget. Maar daarvoor moest je all the way naar Duitsland. De shampoo en conditioner van Kruidvat beloven je haar te reinigen, hydrateren en te versterken van binnenuit, en ze beschermen tegen schade door hitte, kleuren of bleken. En dat voor nog geen 5(!) piek. Oké, de ingrediënten zijn niet precies hetzelfde als die van de OG dure producten, want op die formules zit patent. Ook zijn ze niet bepaald zuinig geweest met de hoeveelheid parfum en alcohol. Maar ja, eerlijk is eerlijk: voor die prijs... daar kan geen kappersbezoek tegenop.

prd-front-6054011-1-600x600.jpg
prd-front-6054039-1-600x600-1.jpg

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen

Meer van deze auteur