Dit zijn de twee meest gemaakte fouten bij het aanbrengen van niacinamide

Beauty

Dit zijn de twee meest gemaakte fouten bij het aanbrengen van niacinamide

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

31 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

31 maart 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Bij veel mensen zit niacinamide, ook wel bekend als vitamine B3, in hun skincare routine vanwege de ontstekingsremmende en versterkende eigenschappen van het goedje. Merk je weinig resultaat? Grote kans dat het komt door een van deze twee veelgemaakte fouten.

Niacinamide wordt vaak ingezet bij acne en roodheden, maar ook bij pigmentatie, een droge huid en het behandelen van rimpels. Kortom, een echt wondermiddel waarmee je alle kanten op kunt. Mits je deze veelgemaakte fouten voorkomt natuurlijk.

Lees ook: Vliegt de winkels uit: dit roze wondermiddel van The Ordinary is alles wat je zoekt in een serum

Doe voorzichtig met andere ingrediënten Die routines met allerlei verschillende producten zien er misschien indrukwekkend uit, maar waar veel mensen geen rekening mee houden is dat je niet ieder ingrediënt kan combineren met niacinamide. Zo kan het in combinatie met AHA en retinol zorgen voor huidirritaties. Een vitamine C-serum aanbrengen nadat je niacinamide hebt aangebracht, wordt ook afgeraden. Vitamine C en niacinamide zijn beide antioxidanten en door ze over elkaar aan te brengen gaat hun actieve werking erop achteruit.

Gebruik het vóór je crème Ook hier gaan mensen de mist in. Niacinamide is een vitamine op waterbasis, dus als je dit aanbrengt na je dag- of nachtcrème absorbeert de huid het goedje niet. Het gaat dan, jammer maar helaas, niets doen voor je huid.

Weet je dat ook weer.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty