TikTok-trendalert: haar-guru's zweren bij rozemarijnwater voor voller én langer haar

Beauty

TikTok-trendalert: haar-guru's zweren bij rozemarijnwater voor voller én langer haar

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

31 december 2022 om 09:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen, beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

31 december 2022 om 09:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen, beeld Frank Brandwijk

Je zag het vast al eens voorbij komen op je feed: een stomende pan waar een bos rozemarijn in kookt. Niet voor een maal of kopje thee, maar om in je lokken te spuiten. We nemen de trend effe onder de loep. 

Als we de haar-guru's op het internet moeten geloven, schijnt het rozemarijnwater goud te zijn voor je coupe. Het zou je haar voller én langer maken. Vooral als je dun haar hebt, kan dit weleens jouw redding zijn voor een volle bos. Ook antropoloog Harmen Rijpkema - die de wetenschap van de mens bestudeert - zegt tegen nu.nl dat rozemarijn effectief kan helpen tegen alopecia areata; een vorm van haarverlies.

Baat het niet, dan schaadt het niet Aangezien de reacties over deze trend lovend zijn en de #rosemarywater meer dan 248 miljoen keer is bekeken, wilden we ons effe informeren over deze gouden hack. We spraken met TikTokster Fleur Migchels @fleurmaxiime. Zij waagt zich ook aan de veelbesproken beautytrend. Waarom? 'Baat het niet, dan schaadt het niet.'

Bij rozemarijn dachten wij al snel aan de gerechten die je maakt in de keuken. Fleur vreeste 'm ook voor de geur die het water met zich mee zou brengen. 'De eerste keer dat ik het goedje inspoot, was ik bang dat ik flink zou ruiken naar rozemarijn. Je weet wel, zo'n kippetje met deze kruiden die je net uit de oven haalt. Nee, dank je haha. Gelukkig is de geur helemaal niet sterk, en daarna was je je haar weer.'

Nieuwe haarbos Fleur Migchels is niet de enige die de trend probeert. Ook TikTokster @liz.breedd deelt op haar accounts meerdere video's over dit onderwerp. In de onderstaande video's zien we haar resultaat na een verloop van tijd. We zien na een paar weken, een maand en na twee maanden flink wat nieuwe plukken. Lekker bezig, Liz!

Lees ook: Smeren maar: soepel van een bosje stro naar glanzende lokken

Receptje graag Mocht je zelf ook wagen aan deze trend. Het water is fokking makkelijk om te maken. Dus niet miepen dat je niet zó veel moeite wil doen. Hieronder sommen we het effe puntsgewijs voor je op.

  1. Kook een bosje rozemarijn vijftien minuten lang in een pannetje met water.

  2. Laat het mengsel dertig minuten afkoelen en haal vervolgens alle takken en blaadjes uit de pan. 

  3. Stop het goedje in een spuitfles.

  4. Spuit het goedje op je haarlijn en hoofdhuid en laat dit effe intrekken. 

  5. Was vervolgens je haar zoals je dat altijd doet. 

Na een aantal weken kan je haar sterker voelen. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen