Op de heerlijke hete zomerdagen: dit zijn de 6 beste tips tegen klotsende oksels

Beauty

Op de heerlijke hete zomerdagen: dit zijn de 6 beste tips tegen klotsende oksels

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

19 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

19 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Zweten, we doen het allemaal - dus zeker geen schande. Maar met de zomer in aantocht en de temperaturen die langzaam oplopen, is de kans groot dat je straks met klotsende oksels op het terras belandt. Niet bepaald een fris vooruitzicht, toch? Dus, wat zijn dé beste tips om komende zomer fris en fruitig te blijven?

1. Gebruik geen deodorant De meest verrassende tip hier is om de deodorant links te laten liggen - maar wacht even, er komt een 'maar'. Máár, gebruik juist een antiperspirant. Die grijpt de zweetproductie écht aan, zodat je minder gaat zweten. Deodorant verbloemt de geurtjes alleen maar. Tijd om het probleem bij de wortel aan te pakken.

2. Draag de juiste kleding Wat je draagt kan een wereld van verschil maken als het op zweten aankomt. Kies voor luchtige stoffen en skip die synthetische materialen zoals polyester en viscose. Waarom? Omdat ze je sneller doen zweten. Ga liever voor natuurlijke materialen zoals katoen of linnen. Deze absorberen het zweet sneller waardoor zweetplekken minder zichtbaar zijn, wel zo fijn.

Lees ook: Als een otter: dit is waarom je soms veel zweet in je slaap

3. Okselpads Ooit gehoord van okselpads? Ze zijn als het ware de redders in nood voor je kleding. Vergelijkbaar met maandverbandjes, maar dan voor je oksels. Plak ze aan de binnenkant van je kleding et voilà, ze absorberen al het zweet zodat je geen natte plekken ziet. Weet je deze zomer dus dat het een dagje zweten geblazen wordt? Bereid je dan alvast voor door een van deze toppers op te plakken.

4. Grote wasjes, kleine wasjes Maar natuurlijk staat je eigen persoonlijke hygiëne op één. Weetje van de dag: wist je dat zweet van nature geurloos is, maar pas gaat stinken wanneer het in aanraking komt met bacteriën op je huid? Dus, als je dagelijks een frisse douche neemt en je kleding regelmatig ververst, ben je al een heel eind op weg om die nare geurtjes te voorkomen.

5. Drink voldoende water Niet alleen essentieel om gehydrateerd te blijven op warme dagen, maar water helpt ook je lichaam van binnenuit te koelen. Dus, zorg dat je voldoende drinkt en je zult merken dat je minder zweet.

6. Elk pondje gaat door het mondje Althans, elk pondje zweet. Als je merkt dat je meer zweet dan normaal, let dan eens op wat je eet. Sommige voedingsmiddelen, zoals alcohol, knoflook en cafeïne (ja, alle lekkere dingen, we know), kunnen je zweetproductie verhogen. Gelukkig zijn er ook voedingsmiddelen, zoals amandelen, bananen en groene thee, die je kunnen helpen koel te blijven.

Succes, hè! Stay cool deze zomer.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty