Droge poten? Met dit wondermiddel worden je hielen weer zijdezacht

Beauty

Droge poten? Met dit wondermiddel worden je hielen weer zijdezacht

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 januari 2024 om 12:00

Gepubliceerd op

20 januari 2024 om 12:00

Iedereen heeft af en toe last van droge hielen, maar aantrekkelijk is natuurlijk anders. Gelukkig is de oplossing simpel: er gaat een middel viraal dat gescheurde hielen als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Het internet raakt niet uitgepraat over de Glycolic Acid 7% Exfoliating Toner van The Ordinary. Een hele mond vol, maar hey, dan heb je ook wat.

Wat is glycolic acid? Doe wat toner op een watje, breng het aan op je hielen en na even wrijven zijn ze weer zacht. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dit heeft alles te maken met het ingrediënt glycolic acid. Deze stof valt onder de groep fruitzuren en heeft een positieve invloed op pigment, veroudering en dus een droge huid.

Lees ook: Vliegt de winkels uit: Action verkoopt de perfecte highlighter dupe

Vergeet de vochtinbrengende crème niet Je kunt het aanbrengen op je gezicht, maar ook op je voeten. Glycolic acid verwijdert dode huidcellen, waardoor er weer nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Het resultaat? Een zachtere huid en hielen zonder barstjes. Het is overigens wel belangrijk om daarna een vochtinbrengende crème aan te brengen. Bonustip voor extra zachte voeten: trek na het aanbrengen van de crème katoenen sokken aan. Zo kan het lang intrekken en houd je je voeten vochtig.

Kost dat? De toner van The Ordinary scoor je voor 10,95 euro. En mocht je nou echt heel erg last hebben van gebarsten hielen dan kan het natuurlijk nooit kwaad om een bezoekje te brengen aan de huisarts of een medisch pedicure.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty