Help! Maakt lippenbalsem je schrale lippen erger?

Beauty

Help! Maakt lippenbalsem je schrale lippen erger?

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 17:00

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 17:00

Met dit droge winterweer kun je al snel last krijgen van droge lippen. Wat doe je dan? Een kilo lippenbalsem opsmeren natuurlijk. Smeer je je suf, maar blijven je lippen droog? Dat komt misschien door deze ingrediënten.

De huid van je lippen is zo dun dat het ‘s winters wel wat extra bescherming kan gebruiken. Dr. Heather Rogers, een dermatoloog uit Seattle, is van mening dat lippenbalsem een van de beste en makkelijkste manieren is om net dat extra laagje verzorging te geven. Máár dan is het wel belangrijk om de juiste te vinden. Sommige lippenbalsems kunnen de irritatie erger maken. 

Lees ook: Dit is de favoriete lipbalm van Margot Robbie (en die kost nog geen tientje) Wat werkt niet? Voor welke ingrediënten moet je oppassen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Dr. Sam Awan, nog een dermatoloog, legt uit dat veel mensen het koelende effect van stoffen zoals pepermuntolie en menthol fijn vinden, maar dat deze vaak juist voor irritatie zorgen. Verder bevat lippenbalsem geur- en smaakstoffen om het aantrekkelijker te maken, zoals mint, citrus en kaneel. Dit zijn ingrediënten die je lippen tijdelijk kalmeren, maar op den duur meer schade aanrichten, zodat je de lippenbalsem vaker gaat gebruiken. Een truc die we bij deze door hebben, dank u vriendelijk.

Wat werkt wél? Om je lippen goed te verzorgen heb je ingrediënten nodig die vocht aantrekken, je lippen hydrateren en een beschermende laag creëren die het vocht binnen houdt. Dit kan volgens Rogers door stoffen zoals petrolatum, castorolie en glycerine die hydrateren - die zitten in populaire ingrediënten zoals shea butter, kokosnoot en avocado.

Naast het gebruiken van lippenbalsem, zijn er een aantal andere dingen die schrale lippen voorkomen. Zo kan je 's nachts een dikke laag vaseline gebruiken. En hoewel het verleidelijk is, ga niet aan je lippen pulken en likken. Dat is volgens Rogers juist waarom je lippen niet beter worden. Oeps.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen