Dit is waarom TikTok in de ban is van de 'everything shower'-trend

Beauty

Dit is waarom TikTok in de ban is van de 'everything shower'-trend

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

4 mei 2023 om 14:00

Gepubliceerd op

4 mei 2023 om 14:00

Na de #skincareroutine, #cleanroutine en #morningroutine gaat nu ook de #showerroutine viral op TikTok. Onder de hashtag #everythingshower vind je meer dan 32 miljoen - and counting - video's van mensen die de perfecte douchesessie laten zien. Behoorlijk overdreven of de beste selfcaretrend van 2023? Oordeel zelf.

Generatie Z zou generatie Z niet zijn als ze niet van iedere dagelijkse bezigheid een #routine maken om hun mentale gezondheid te verbeteren. De everything shower is daar een uitstekend voorbeeld van.

Everything wattes? Nu horen we je denken: everything wattes? Even in het kort: TikTok staat vol met filmpjes van mensen die hun wekelijkse doucheroutine laten zien. Doordeweeks douchen ze kort met douchegel, shampoo en - doe eens gek - een haarmasker, maar één dag per week wordt alles uit de kast getrokken.

Lees ook: Vliegt de winkels uit: deze eye patches zijn onmisbaar tijdens je skincare routine

Poepsjieke routine Allereerst wordt de badkamer omgetoverd tot een poepsjieke spa: dure geurkaarsen (al volstaat een budgetexemplaar naar onze mening ook), eucalyptusbladeren die om de douchekop worden heen gewikkeld, een muziekje met healing sounds en handdoeken die worden opgewarmd in een handdoekverwarmer.

Voordat je daadwerkelijk gaat douchen, vindt er nog een zogenoemde pre-shower plaats. Gewoon onder de douche springen? Ben je mal. Het is de bedoeling dat je jezelf eerst droogborstelt om dode huidcellen te verwijderen en je lymfesysteem op gang te brengen. Eenmaal in de douche worden er maskers aangebracht en wordt er grondig geschoren en gescrubd (óók de hoofdhuid). Als kers op de taart is er nog een post-shower fase waar het lichaam en het gezicht worden ingesmeerd met een indrukwekkende collectie aan zalfjes waar de plaatselijke drogist niets bij is. Het motto? Eén product is niet genoeg, zet er liever een nulletje achter.

Lees ook: Julia Roberts zweert bij déze moisturizer van 6 (!) euro voor een stralende huid

Vermoeiend of ontspannend? De everything shower klinkt misschien als een vermoeiend proces, maar veel mensen vinden het juist ontspannend. Het is een manier om jezelf brandschoon te krijgen én een soort date met jezelf. Ieder z'n ding toch? Al krijg je jezelf met een blok zeep of douchegel van een paar euro ook flink schoon hoor.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen

Shop meer beautyproducten