Dit is waarom je parfum niet in de badkamer moet bewaren

Beauty

Dit is waarom je parfum niet in de badkamer moet bewaren

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Ben jij extra zuinig op je geurtjes en laat je ze het liefst ­zo lang mogelijk op het plankje staan? Wij zochten voor je uit of parfum over de datum kan gaan.

Aan parfum kan een flink prijskaartje hangen, daarom begrijpen we dat je extra zuinig bent op die kostbare flesjes. Maar is het wel slim om zo zuinig te zijn op je favoriete geuren? Ongeopend Slecht nieuws: ja, parfum kan helaas over de datum raken. Ook als deze nog ongeopend is. Meestal staat op de verpakking dat een geur houdbaar is tot vijf jaar na de productiedatum. Het hang af van de kwaliteit van het parfum of deze informatie juist is of niet. Over het algemeen geldt: hoe meer parfumolie de formule bevat, hoe langer houdbaar je parfum of eau de toilette is. Geopend Hoe lang parfum goed blijft na opening, kun je terugvinden op de verpakking. Dit wordt aangegeven met een cijfer en de letter M. Dus als er 36M op de verpakking staat, dan betekent dit dat het parfum na opening nog 36 maanden houdbaar is. Lees ook: Vervaagt jouw parfum ook altijd meteen? 4 tips waarmee hij wél goed blijft hangen

Hoe weet je of je parfum over de datum is? Je neus laat je nooit in de steek, dus vertrouw op je reukorgaan. Ruikt je geur niet meer zoals voorheen? Dan is 'ie helaas over de datum. De kleur van het parfum ook veranderen, de formule kan geler of donkerder worden.  

Zo bewaar je je geurtje Ook al zijn sommige flesjes prachtig om uit te stallen: parfum gaat het langst mee als je de flacon koel en donker bewaart. Niet in de badkamer dus. Warmte en licht kunnen de geur op den duur namelijk afbreken, waardoor je heerlijke Chanel no. 5 zomaar ineens naar kattenpies of dode bloemen ruikt. Iew.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen