Met deze tips voorkom je een verkleurde bikini

Style

Met deze tips voorkom je een verkleurde bikini

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

26 juni 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

26 juni 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Niets vervelender dan vlekken en verkleuringen in je nieuwe swimwear, toch? Maar hoe doe je dat nou, je nieuwe bikini of badpak zo lang mogelijk knap houden? Wij hebben wat tips voor je verzameld.

Van wit naar beige of van blauw naar lichtblauw, dit is je vast al een keer overkomen. Pijnlijk voor de portemonnee natuurlijk, maar je zwemkleding heeft nu eenmaal een hoop te verduren in een korte tijd. Chloor, zonlicht, zonnebrand en zout water kunnen ervoor zorgen dat de kleuren van je badkleding vervagen of ze veroorzaken slijtplekken. Lekker dan, horen we je denken. Maar hoe kan dat nu? We leggen het je uit. 

Zonnebrand Sommige zonproducten kunnen vieze en onuitwisbare vlekken veroorzaken. Olie in crèmes kunnen de stof aantasten en slijtage veroorzaken op langer termijn. Vetvlekken voorkom je door gewoon te wachten met aankleden na het insmeren. Zit je eenmaal op het strand, dan is het zaak je badkleding te vermijden. Gewoon, effe opletten dus. 

Douchen Spring even onder de douche voordat je het zwembad inspringt. Het klinkt vanzelfsprekend, maar een douche nemen voordat je het water in springt is niet alleen goed voor de hygiëne in het bad, óók voor je bikini. Door chloor en andere chemicaliën die in zwembaden en jacuzzi's zitten word het badstof van je zwemkleding aangetast, maar dat effect is dus minder als je bikini al nat is. Doordat je bikini al een groot deel 'gewoon' water heeft opgenomen is er minder ruimte voor chloorwater. 

Lees ook: Summerbody kweken? Nee joh, koop gewoon een van deze bikini's

Zon Open deur: de zon zorgt ervoor dat alles lichter wordt. Wees dus voorzichtig met het ophangen van je badpak en bikini in de volle zon. Het droogt dan wel sneller, maar de kans is groot dat-ie na drie weken vakantie een paar tintjes lichter is geworden.

Uitspoelen Je kunt je bikini het best direct na het dragen uitspoelen met koud of lauw water, zodat chloor of het zout van de zee er alvast uit is.

Wassen Lees het wasvoorschrift dat op je badkleding staat. Een handwasje, lauw water en een fijn wasmiddeltje is het verstandigst voor je badkleding. En o ja: gebruik géén wasverzachter. Dit kan de rekbaarheid van de stof aantasten, wat ervoor zorgt dat je zo'n lubberbroekje krijgt.

Drogen Niet uitwringen, maar lekker laten drogen. Wringen kan de rek en pasvorm uit je bikini en badpak halen. Laat 'm na gebruik gewoon lekker in de schaduw opdrogen en er is niks aan de hand. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen