Met deze ultieme zomerhack wordt jouw vergeelde kleding binnen no time witter dan wit

Style

Met deze ultieme zomerhack wordt jouw vergeelde kleding binnen no time witter dan wit

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

30 juni 2024 om 08:00

Gepubliceerd op

30 juni 2024 om 08:00

Zomer is geweldig, maar iedereen die regelmatig witte kleding draagt, weet dat veel van die mooie kledingstukken de zomer niet overleven. Gele strepen van zweet en zonnebrand zijn onvermijdelijk. Maar hoe krijg je die er in vredesnaam weer uit?

Gelukkig zijn er wat huis-tuin-en-keukentrucjes die je kunt proberen. Sommige mensen zweren bij azijn, en HG heeft een speciale zweetvlekkenverwijderaar. Maar laten we eerlijk zijn: zelfs die wondermiddelen werken niet altijd tegen de hardnekkigste vlekken. Bleek dan maar? Dat is wel risky... Pff, wat een hoofdpijndossier, hè?

Spoelglans does the trick Maar wat als we je vertellen dat het veel makkelijker kan? Voor slechts 1,99 euro ben je bij de Appie al klaar. Scoor daar een fles spoelglans en deze parel haalt die vervelende gele ondertonen uit je stof. Wanneer je dit bij je verkleurde kleding doet, komt het er nog maagdelijker uit dan toen je het kocht.

Lees ook: Wassen voor dummies: zo komt je kleding het beste uit de was

Zo doe je het Het idee is simpel: giet een fles pure spoelglans (ja, zónder water) in een emmer en dompel je (geel)witte kledingstukken erin. Ze hoeven niet te zwemmen, maar zorg dat ze wel volledig doordrenkt zijn in de spoelglans. Laat het een nachtje intrekken en was ze daarna zoals gewoonlijk.

Wel een beetje jammer dat we hier nu pas achter komen; als we dit eerder hadden geweten, hadden we niet 20 van dezelfde witte t-shirts hoeven kopen…

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Style