Fred van Leer brengt hakkencollectie uit: 'Ze glitteren als een lul in het maanlicht'

Style

Fred van Leer brengt hakkencollectie uit: 'Ze glitteren als een lul in het maanlicht'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 februari 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes

Gepubliceerd op

28 februari 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes

High heels-fanaten opgelet! Fred van Leer heeft vandaag een eigen hoge hakken collectie uitgebracht in samenwerking met Steve Madden. Het resultaat: de hakken zijn kleurrijk, sexy en hoog, hoger, hoogst.

Dinsdagochtend maakte stylist Fred zijn collectie via Instagram bekend. 'Zo trots,' schrijft hij in de caption. 'Het is een collectie om in te bijten.' Vandaar dus ook de naam: #tobitefor. De pumps zijn zo'n 10 cm hoog. 'Voor alle dames die niet op hoge hakken kunnen lopen: ja, dan heb je d'r niks aan,' aldus Fred.

'Vroeger, toen ik nog jong was, had ik al een fascinatie voor hoge hakken en mijn stijlicoon Jessica Rabbit, Barbie en de toen zo populaire pin-up girls,' vertelt de stylist. 'Hoe hoger de hak, hoe mooier de benen en voeten uitkomen. Nu komt mijn droom uit met een eigen collectie pumps en laarzen in de meest heerlijke kleuren.'

Opvallend is dat de schoenmaten van de hakken van maat 36 tot en met maat 45 gaan. Dit was voor Fred erg belangrijk in zijn ontwerp. 'Voor al m'n vriendinnen, vrienden en queens op grote voeten: het zijn hééérlijke hakken,' zegt hij op zijn Instagram-verhaal. De collectie varieert van fel-roze tot panterprint, en over de glitterhakken zegt hij: 'In het nachtlicht glitteren ze als een lul in het maanlicht.'

De prijzen variëren tussen 109,99 euro en 159,99 euro, en je kunt ze hier shoppen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer entertainment

Meer van deze auteur