Feit of fabel: kun je je spijkerbroek in de diepvries doen om hem fris te houden?

Style

Feit of fabel: kun je je spijkerbroek in de diepvries doen om hem fris te houden?

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

14 april 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

14 april 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Iedereen heeft weleens gehoord van de hack waarbij je je spijkerbroek in de vriezer stopt, zodat je hem fris houdt zonder hem wassen, toch? Deze oude 'oma weet raad'-hack duikt om de zoveel tijd weer op. Maar de grote vraag blijft: werkt het eigenlijk wel?

Denim spijkerbroeken en de wasmachine gaan namelijk niet echt goed samen. Zelfs met alle bekende trucjes, zoals binnenstebuiten wassen of kiezen voor koud water, zien we onze geliefde jeans beetje bij beetje aftakelen. Maar je broek tussen bevroren fruit en bakjes met maaltijden in mikken, dat klinkt ook niet bepaald verfrissend.

Lees ook: Deze handige dingen zitten in de tassen van de &C-redactie

Doodvriezen Vervelende geurtjes in je broek worden veroorzaakt door bacteriën die afkomstig zijn van je eigen lichaam en leven op stukjes afgestoten huid en vuil. Als je de broek dus een nachtje in de diepvries legt, zou je deze bacteriën volgens velen letterlijk laten doodvriezen. Ja, misschien een beetje genadeloos maar hé, je moet wat over hebben voor een schone broek. Winterslaap Is dat dan ook echt hoe het werkt? Eh, we hate to break it to you, maar nee. Bacteriën zijn echt wel taaiere omstandigheden gewend dan een nachtje in de diepvries. Voor hen zal het dus voelen als een heerlijke winterslaap, waarna ze vervolgens gewoon weer lekker voortbestaan. 

Dus wat hebben we vandaag geleerd? Tenzij je deze zomer zin hebt in een verkoelende outfit, kun je die vriezer beter gereserveerd houden voor een pot Ben & Jerry's - veel lekkerder.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer lezen van Style

Meer van deze auteur