Met deze 3 tips zorg je ervoor dat je beha langer meegaat

Style

Met deze 3 tips zorg je ervoor dat je beha langer meegaat

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

14 februari 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

14 februari 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Als we het hebben over de onmisbare items in je garderobe, dan zijn beha's absoluut een hot topic. Het is steeds normaler om je tieten wat meer vrijheid te gunnen, al dragen de meeste vrouwen 'm nog steeds bijna elke dag.

Máár, zoals alle goede dingen in het leven, komt aan alles een einde en dat geldt helaas ook voor de levensduur van je beha. Na verloop van tijd verliezen ze hun stevigheid en comfort, en dat is vaak sneller dan je zou denken (en willen). De meeste beha's gaan, afhankelijk van hoe regelmatig je ze draagt, slechts een half jaar tot een jaar mee. Maar hoe zorg je ervoor dat ze zo lang mogelijk in topconditie blijven?

1. Grote wasjes, kleine wasjes… Het geheim van een lang beha-leven? Houd 'm schoon. Maar hoe was je zo'n ding nou? Handwas of wasmachine? De meningen zijn verdeeld. Experts zijn het erover eens dat handwas de kroon spant voor het behoud van je beha, maar laten we wel wezen, niemand heeft echt tijd voor die delicate klusjes. Wil je toch je beha's in de wasmachine wassen zonder ze te ruïneren? Zorg dan eerst dat je de sluitingen vastmaakt om de elasticiteit te beschermen, en stop ze vervolgens per kleurgroep in een waszakje. Kies altijd voor het fijne wasprogramma. En als ze stralend schoon uit de wasmachine komen? Breng ze in vorm en laat ze aan de lucht drogen. Wat je ook doet, houd ze heel ver weg van de droger. De hitte van de droger is de aartsvijand van je dierbare beha's. Dus, doe jezelf een plezier en sla die stap voortaan over. Lees ook: Bye bye bra: zo zie je wanneer je je beha moet vervangen

2. En hoe vaak was ik zo’n ding? Oké, en hoe vaak moet dat gebeuren? Na twee of drie keer dragen is het tijd voor een schoonmaakbeurt. Laten we eerlijk zijn: borsten zweten ook, en het is cruciaal om je beha's net zo regelmatig te wassen als je andere kleding. Dit houdt niet alleen je beha in topvorm, maar zorgt ook voor blije boobies. Tijdens de zomermaanden, na een intensieve workout of wanneer je merkt dat je meer zweet dan gewoonlijk (ja, opvliegers zijn een real thing), is het misschien slim om ze nog wat vaker een opfrisbeurt te geven. Gebruik je gezonde verstand en je beha's (en je lichaam) zullen je dankbaar zijn.

3. Give them a break Beha's hebben zo nu en dan hun welverdiende pauze nodig. Trek ze uit zodra je kunt. Ze zijn wel ontworpen voor dagelijks gebruik, máár om hun perfecte vorm te behouden, is rust het toverwoord zodra het even kan. Bovendien is het essentieel om je beha’s te rouleren. Waarom? Elastiek heeft tijd nodig om weer in vorm te komen, dus je beha's kunnen hun vorm verliezen als ze geen tijd krijgen om te ademen. Als je meerdere beha's afwisselt, krijgen ze de kans om uit te rusten – iets wat ze zeker zullen waarderen.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Style