Op weg naar de juiste fit: shop hip én duurzaam

Style

Op weg naar de juiste fit: shop hip én duurzaam

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

27 februari 2023 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: Solidaridad

Gepubliceerd op

27 februari 2023 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: Solidaridad

Ze komen in allerlei soorten en maten: kledingkasten. De ene barst bijna uit haar voegen en bij de ander vind je alles strak gevouwen en gecategoriseerd op kleur. Spiek stiekem even bij iemand binnen en je hebt direct een goed beeld van de persoon die erbij hoort. Maar hoe je kast er ook bij staat: de inhoud ervan moet je altijd een goed gevoel geven.

Goede fit Bij de een vind je misschien een bonte verzameling kleurige broeken en glittertruien en bij de ander stuit je op shirts en blouses in neutrale tonen. Maar hoe uiteenlopend ook: één ding zouden ze allemaal gemeen moeten hebben. Dat het verhaal achter ieder kledingstuk klopt: gemaakt met oog voor mens én milieu. Helaas is dat nu zeker niet altijd het geval. Want de kledingindustrie is nog niet zo ingericht dat alles wat je draagt – van katoendraad tot afwerking – duurzaam wordt geproduceerd. Dat kan en moet anders vindt ontwikkelingsorganisatie Solidaridad.

Solidaridad

Dat kan beter   Kijk naar bijvoorbeeld het prachtige Ethiopië. Hier groeit de textielindustrie en dat is op zich fijn nieuws, want dit zorgt voor werkgelegenheid daar. Maar er zijn ook zeker verschillende uitdagingen waar ze tegenaan lopen. Zo betalen Europese kledingmerken bijvoorbeeld bodemprijzen aan de kledingfabrieken in Ethiopië. Hierdoor ontstaat er een zogeheten ‘race to the bottom’ waarbij er wordt bezuinigd op mens en milieu om de productiekosten maar zo laag mogelijk te houden. Als tegengeluid is Solidaridad het project ‘Bottom Up’ gestart, waardoor er onder andere trainingen in kledingfabrieken worden gegeven om duurzamer te produceren en is er speciale aandacht voor vrouwen om hun arbeidsomstandigheden te verbeteren. Tijd voor actie.

Solidaridad

Een handje helpen  Wil jij ook een handje helpen om een stap te zetten in de goede richting? En ervoor te zorgen dat alle kleding in de winkels wordt gemaakt met oog voor mens en milieu? Goed nieuws, want dat kan! En nog simpel ook: gewoon met je eigen handtekening. Want om het verschil te maken en een oplossing te vinden voor bijvoorbeeld lage betalingen voor arbeiders, moet de wetgeving worden aangepast. En om dit onderwerp op de agenda te krijgen van de Europese Commissie moeten er een miljoen handtekeningen verzameld worden. Help je mee? Tijd voor fair pay! En ja, dat rijmt inderdaad ook nog eens hartstikke leuk.

Benieuwd naar de projecten van Solidaridad? Check dan zeker eens de website. Deze campagne van Solidaridad is gemaakt met financiële steun van de Europese Unie en co-financiering van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Dit is een samenwerking met Solidaridad

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.