(On)troostbaar: met deze virale truc krijg je je baby binnen 18 seconden stil

Oh Baby!

(On)troostbaar: met deze virale truc krijg je je baby binnen 18 seconden stil

Cilla Peters
Door

Cilla Peters

Gepubliceerd op

8 november 2022 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

8 november 2022 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gewiegd, gedronken, geslapen, gespeeld en nog steeds een krijsende baby in je armen? Je hebt weleens gezelliger meegemaakt, gokken wij zo. Er is nog een laatste redmiddel dat je kunt uitproberen: deze truc die viral gaat waarmee je kleine binnen achttien seconden stil is.

Als je alles al geprobeerd hebt maar je baby nog steeds huilt als een malle, neem dan vooral even achttien seconden de tijd om deze truc te proberen. Gevalletje baat het niet, dan schaadt het niet, want veel hoef je niet uit de kast te trekken om dit kunstje voor elkaar te krijgen. Deze gezellige vader doet het even voor.

1. Kruis je baby's armen op z'n borst. 2. Hou de armen van je kleine vast zodat-ie zichzelf blijft 'knuffelen' en til je baby tussen z'n benen met je hand tegen het buikje vast. 3. Laat je kindje naar voren hangen en wieg 'm heen en weer. 4. Baby = stil, moeders kan weer netflixen. Lees ook: Perspraat: 'Plassen deed ik na de bevalling onder de douche' Het filmpje is 24 miljoen keer bekeken en heeft 5.5 miljoen likes. Niet voor niets, want ook de reacties zijn lovend: sommigen noemen de truc een lifesaver, veel bevestigen dat-ie werkt en anderen probeerden hem op baby’s van vrienden of familie (spoiler: ook succesvol, dus probeer 'm gerust bij oppaskinderen). Deze techniek heet the baby hold, en werd in 2015 bekend toen de Amerikaanse dokter Robert Hamilton er een video van op YouTube postte. Maar er is ook een kanttekening. Zo vinden sommige critici dat je beter kunt kijken naar de behoefte van je baby – hij huilt omdat er iets aan de hand is – dan dat je hem alleen laat stoppen met huilen. Je kind is dan misschien wel stil, de oorzaak van het huilen is niet opgelost. Zij adviseren daarom om eerst te kijken of je kroost niet iets anders nodig heeft, dan stopt het huilen daarna in principe ook. Lees ook: Cadeautje voor je kind en jezelf: 10 speelgoedtips voor je kleine Heeft je kind echt geen honger of slaaptekort en wil je deze methode proberen? Voor je kneiterenthousiast aan het wiegen slaat: het is wel belangrijk dat je baby z'n hoofdje al zelf rechtop kan houden. Knakkende nekjes en bungelende babyhoofden werken uiteraard averechts en zijn hartstikke gevaarlijk. Tot die tijd: succes met het troosten van je kleine, we hopen dat-ie snel z'n koppie omhoog kan houden zodat je deze truc kunt proberen. 

Bestel de nieuwste &C Oh Baby! online

Sale
€7,45 6 ,70

delen
Cilla Peters

Cilla Peters (1996) is de enige Fries op de &C-redactie (#prayforcilla) en zelfbenoemd kattenfluisteraar. Eet mergpijpen op zeer specifieke manier (eerst de chocola, dan de onderkant, daarna de vulling en als laatste de marsepein) en is gek op zinnen tussen haakjes zetten. (Maar dat had je vast al gemerkt.)

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Staat dit al op je uitzetlijst?