Hi ha herfst: herfstknutsels om te maken met je koter

Oh Baby!

Hi ha herfst: herfstknutsels om te maken met je koter

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 oktober 2022 om 13:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen beeld Pexels

Gepubliceerd op

25 oktober 2022 om 13:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen beeld Pexels

Dat de herfstvakantie over is, betekent niet dat de bladeren ook foetsie zijn. Integendeel: loof in overvloed. Fijn voor jou en je kroost, want dan zijn jullie weer een middag zoet met herfstknutsels. We zetten wat inspiratie voor je op een rijtje. 

Neem je koter mee naar het bos, of doe een rondje tuin en verzamel mooie bladeren. Zoek ook naar kastanjes, eikels en robuuste takken. Het hamsteren naar deze natuuritems alleen is al een knusse activiteit an sich. Maar hou het bescheiden: je wil niet op je geweten hebben dat er dieren verhongeren omdat jij al hun eten meeneemt naar huis voor een kastanjespin.

Lees ook: Doe het (niet) zelf: de slechtste maar makkelijkste surprises

1. Dierplezier Deze creatie maak je met een aantal gekleurde bladeren in verschillende vormen. Deze plak je op een A4 met lijm. Vervolgens maak je met een zwarte stift de stekels en de neus van de egel. Met een ander papiertje maak je de ogen. En dan heb je een stapel egels. Enig.

2. Spetterende letters Ga samen met je koter aan de slag en maak de leukste woordcombinaties die jullie kunnen bedenken door op elke kastanje een letter te schilderen. Horen we daar offline Wordfeud?

3. Wat een eikel Zet de eikels in een positief daglicht en beschilder ze met vrolijke kleuren en figuren. Stop ze daarna in een glazen pot, een schaal of in de vensterbank. Hoe gezellig.

4. Uitsloofloof Plak de bladeren met lijm aan de buitenkant van een oude jampot. Stop vervolgens een waxinelichtje in het glas. Met touw kun je de hals van de pot versieren. En daar heb je een heuse kaarsenhouder.

5. Boerderij erbij Maak met kastanjes, satéprikkers en slierten touw je eigen huisdieren. Dat is er eentje die weinig verzorging nodig heeft. Ook weleens lekker.

6. Spinnenpoten Met de inspiratie hierboven kun je een flinke dierentuin maken met de grootste dieren. Misschien wel een giraffe. Maar klein is ook fijn. Wat dacht je van de dieren van het herfstseizoen? Spinnen wandelen massaal onze stekjes in. Best leuk om eens een Madame Tussauds-variant voor ze te maken. Met een paar kralen zet je deze dieren eenvoudig in elkaar. En nog fraai ook.

Lees ook: Hoe erg is het als je je kind vaak voor de tv zet?

7. Oh Denneboom Zijn we al zover? Mogen we al 'Oh Denneboom' zingen? Verzamel in het bos een handvol dennenappels en een robuuste tak. Stop vervolgens schijfjes sinaasappel in de oven voor vijf minuten. Hang de attributen met touw aan de tak. Da's toch mooi. Een fleurige versiering in huis.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen