Pijnlijk maar waar: dit zijn de irritantste dingen die ouders doen (volgens niet-ouders, tenminste)

Oh Baby!

Pijnlijk maar waar: dit zijn de irritantste dingen die ouders doen (volgens niet-ouders, tenminste)

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

30 november 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

30 november 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Veel mensen vinden het heerlijk om van hun hobby's, reizen of relaties hun persoonlijkheid te maken. Al waren ze maar een week op Ibiza, die 'island girl' blijft nog goed een half jaar in de Instagrambio staan. Maar er is één groep die het bij uitstek kan: nieuwe moeders en vaders. 

Zodra de baby is geboren wordt dat hun nieuwe persoonlijkheid, het moeder- of vaderschap. Mag ook wel, er is ineens een heel nieuw leven gemaakt. De niet-ouders zullen dan ook nooit hun irritaties uiten, maar ze zijn er wel. En vandaag mogen ze die gewoon even opgooien. 

Irritatie van niet-ouders naar wél ouders De Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post vroeg de niet-ouders onder haar lezers naar hun grootste irritaties bij ouders. Want opkroppen is nooit goed, dus tijd om die ellende te uiten. Komen ze.

 1. Ouders die zeggen dat kinderen hebben het beste is wat hen ooit is overkomen, nadat ze er heel de dag over hebben geklaagd.

 2. Ouders die hun kinderen in openbare ruimtes filmpjes laten kijken op het allerhoogste volume. Geef ze een koptelefoon of zet het geluid uit. Hoe moeilijk kan het zijn?

 3. Ouders die hun kinderen niet tegenhouden als ze gaan rondrennen in – bijvoorbeeld – de supermarkt en tegen iedereen aanbotsen.

 4. Ouders die ervan uitgaan dat mensen die geen kinderen hebben, kinderen haten.

 5. Vaders die zeggen dat ze vandaag gaan 'oppassen' op hun kinderen. Het zijn JOUW kinderen. Niks oppassen.

 6. Ouders die heel erg hameren op het feit dat ze 'nooit ware liefde hebben gekend', totdat ze moeder of vader werden. Kotsemoji. 

 7. Ouders die hun kinderen niet tegenhouden als ze een rommel maken in andermans huis of in een restaurant, of niet stilhouden in een bioscoop.

 8. Ouders die de zin beginnen met 'nu ik een moeder/vader ben…', om vervolgens iets te zeggen wat daar helemaal niet mee te maken heeft. 

 9. Ouders die denken dat zij de enige zijn die gestrest of vermoeid kunnen zijn.

 10. Ouders die hun kinderen niet stoppen als ze met hun voeten tegen de achterkant van jouw bus/trein/vliegtuig-stoel aantrappen.

 11. Ouders die het verschrikkelijke gedrag van hun zonen willen goedpraten met seksistische opmerkingen als 'jongens blijven jongens'. Een slecht excuus, noemen we dat.

 12. Ouders die doen alsof niks in jouw leven écht belangrijk is, want zij zijn degene met kinderen.

 13. Ouders die hun kind gebruiken voor likes op sociale media. Je bent leuk genoeg om zelf groot te worden op Instagram of je bent het niet. Laat je kinderen er buiten.

De lijst kan nog wel even doorgaan, maar laten we het hier maar bij laten. Zo sympathiek zijn we dan ook wel weer.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen