Met deze zeven tips houd je een zomers diner voor vrienden zo goedkoop mogelijk

Lifestyle

Met deze zeven tips houd je een zomers diner voor vrienden zo goedkoop mogelijk

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

24 mei 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Linda Stulic

Gepubliceerd op

24 mei 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Linda Stulic

Lekker weer betekent zoveel mogelijk borrelen en dineren met vrienden. Leuk, al die zelf georganiseerde etentjes, maar zo'n barbecue kan aardig in de papieren lopen.

Op déze manieren kun je besparen op een diner zonder al je vrienden achteraf een tikkie te moeten sturen.

Laat iedereen iets meenemen Ben je met een grote groep? Laat iedereen iets meenemen voor op de barbecue. De één maakt een salade, de ander verzorgt de drankjes en weer iemand anders neemt (vega) worstjes mee. Een beetje als tijdens kerst, maar dan in de zomer.

Kies voor seizoensgroenten Eet wat de pot schaft, of in dit geval, wat de supermarkt in de aanbieding heeft. Asperges in juni, snijbonen in juli en tomaten in augustus. Seizoensgroenten smaken over het algemeen beter en zijn ook nog eens een stuk goedkoper.

Houd het menu simpel Bij het organiseren van een diner denk je misschien al snel aan salades met burrata, ingewikkelde braadstukken en toetjes met meer dan vijf ingrediënten. Terwijl: een simpel diner kan net zo lekker zijn. Wij tekenen voor een driegangenmenu met bruschetta, spaghetti aglio e olio en affogato toe.

Lees ook: Barbecueën als vegetariër: welkom in de arena

Maak de drankjes zelf Kijk, een goede fles wijn kun je (waarschijnlijk) niet zelf fabriceren, maar de rest wel. Zo kun je ijsthee en limonade heel makkelijk zelf maken. En die karaf met (kraan)water? Die kun je prima pimpen met wat munt en komkommer. Staat chic, kost weinig.

Groentenplankjes als voorgerecht Kleurrijke groenteplankjes met een simpele dip zijn het ideale voorgerecht. Meng een beetje yoghurt met wat kruiden en serveer het met betaalbare groenten als wortels, komkommer, paprika's en radijsjes.

Bonen en linzen als vullers Bonen en linzen zijn niet alleen goedkoop, maar ook enorm voedzaam en vullend. Dus hup, gooi ze door de soep of salades. Zitten je gasten zo vol voor een prikkie.

Houd het dessert simpel Vergeet tiramisu met matcha, panna cotta of pavlova met bramen, bosbessen en frambozen. Ga voor een simpele fruitsalade met slagroom. Of die affogato die we eerder tipten.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Lifestyle