Waarom je niet met je hond op bed moet slapen (en al helemaal niet in de herfst)

Lifestyle

Waarom je niet met je hond op bed moet slapen (en al helemaal niet in de herfst)

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 september 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

29 september 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Heeft jouw viervoeter een vaste plek in bed? Dan wil je daar onmiddellijk mee stoppen, zeker nu het buiten kouder wordt. En wel om deze reden.

De één vindt het goor, de ander vindt niets gezelliger: slapen met je hond in bed. Of het nou om een Mechelse herder of chihuahua gaat die aan het voeteneind ligt, heel verstandig is het niet voor je gezondheid.

Huidschilfers Wanneer je het bed deelt met je viervoeter loop je niet alleen het risico dat je vlooien en bacteriën in je bed verwelkomt, maar ook de huidschilfers van je hond. Ja, dat is net zo goor als het klink.

Deborah Lee van Dr. Fox Online Pharmacy vertelt aan Well and Good dat deze huidschilfers vaak allergische reacties veroorzaken bij mensen. 'Je kunt last krijgen ontstoken neusslijmvlies, astma, huidontstekingen en galbulten', vertelt Lee. 'Wanneer de schilders in je longen belanden, zien de immuuncellen in het lichaam dit als een vreemde stof die een bedreiging vorm voor je gezondheid.' Het gevolg? Je lichaam zet gelijk een ontstekingsreactie in gang. Moet je niet willen.

Vooral in de herfst laten warmbloedige dieren meer schilfers los. Kun je het écht niet laten om met je hond (of kat) in bed te slapen? Probeer je lieveling dan in ieder geval in de herfstmaanden in z'n eigen mandje te laten slapen. Een gezond baasje is wel zo fijn.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur