Het allerbeste wasmiddel? Koop je volgens de Consumentenbond bij de Aldi

Lifestyle

Het allerbeste wasmiddel? Koop je volgens de Consumentenbond bij de Aldi

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 september 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash, tekst Julie Wieringa

Gepubliceerd op

14 september 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash, tekst Julie Wieringa

Ben jij niet vaak in de Aldi te vinden? Dan heb je nu een goede reden om er weer eens te shoppen. Je vindt daar namelijk het wasmiddel dat het beste uit de test komt volgens de Consumentenbond. Met dit wonderspul kun jij het allerbeste je bonte wasjes draaien en je portemonnee is er ook nog eens blij mee.

Hoe goedkoop is goedkoop? Voor 3,39(!) euro haal jij al dit wasmiddel in huis.

Was(t) goed Er zijn twee belangrijke punten voor wasmiddel. Ten eerste hoeft het niet duur te zijn om zijn werk te doen en ten tweede is de substantie van belang. Zo zorgt vloeibaar wasmiddel over het algemeen voor een mooier kleurbehoud dan waspoeder. Tenminste, als je niet alle kleuren van de regenboog bij elkaar in de wasmachine pleurt.

Lees ook: Eindelijk duidelijkheid: hier is het derde bakje in je wasmachine voor

De consumentenbond vond een aantal dingen belangrijk bij het testen van de wasmiddelen op gekleurde kleren. Zo waren kleurbehoud, kleuroverdracht, vergrauwing, zichtbare resten en gebruiksgemak niet te missen punten. Daar scoorde het Una wasmiddel dus het beste op.

Waar is het goed voor? De care formule van het middel trekt in de gekleurde stof van je wasgoed en zorgt voor een langdurige kleur-en vezelbescherming. Wassen van jouw favoriete roze shirt of de Spongebobonderbroek van je kind kan dus het beste met het wasmiddel van Una. En als je wasmachine effe niet mee wil werken dan kun je ook gewoon met de hand wassen. Kortom, wie wil dat nou niet?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur