Gooi jij de kroontjes van je aardbeien altijd weg? Dan wil je daar nu mee stoppen

Lifestyle

Gooi jij de kroontjes van je aardbeien altijd weg? Dan wil je daar nu mee stoppen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 juni 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

14 juni 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Je doet het waarschijnlijk op een net zo automatische piloot als fietsen, je tanden poetsen of een partyzak chips leegeten: de kroontjes van je aardbeien afsnijden. Je ouders deden het vroeger zo, en dus ben jij het ook gaan doen, zo simpel is het. Toch zou het best wel eens kunnen dat je die gewoonte na dit artikel af wil leren.

Want die dingen zijn niet alleen eetbaar, ze zijn ook nog eens goed voor je. Volgens groothandel AGF Siere bevatten de kleine blaadjes veel vitaminen en tannines, is het eten ervan goed voor de maag en darmen én zou het kunnen helpen tegen artritis, omdat het de gewrichten verlicht. Allerlei gezondheidsvoordelen, gratis en voor niets. Lees ook: Fokking makkelijk recept: deze goddelijke crispy Mars fudge wil je proeven Ben je niet zo verzot op de structuur of smaak (die heeft iets weg van spinazie en smaakt een beetje bitter) en word je daarom niet wild van het idee om ze met kroon en al achterin je keel te gooien? Wellicht wil je de kronen dan meenemen als je een smoothie maakt. Heb je niet alleen een gezonder geheel, de kroontjes zorgen er ook nog eens voor dat de smoothie beter bindt en alles makkelijker mixt. En jij hoeft niets te snijden en hebt minder afval. Win-win. Er is meer In het kader van voedselverspilling tegengaan: er is nog veel meer voedsel dat je gewoon met schil weg kan werken. Kiwi's bijvoorbeeld, worden ze knapperiger van en je krijgt wederom meer vitaminen binnen. En ook in de stengels van andijvie, schil van een aardappel, stam van een bloemkool, stelen van een wortel, (dikke) schil van een watermeloen en bladeren, schil, stengel, vruchtvlees én pitten van een pompoen zit allerlei gezonds. Of je nu vol op de konijnenmodus gaat moet je zelf weten, weet dat het in ieder geval kan en helemaal niet zo'n slecht idee is.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen