Caviatweeling Harry en Lawrence en nog 7 Nederlandse huisdieren die je wil volgen op Instagram

Lifestyle

Caviatweeling Harry en Lawrence en nog 7 Nederlandse huisdieren die je wil volgen op Instagram

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 december 2022 om 14:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen, beeld Unsplash

Gepubliceerd op

28 december 2022 om 14:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen, beeld Unsplash

Met bijna tien miljoen volgers is hond Jiff Pom het populairste beestje op Instagram. Maar: in Nederland hebben we ook een hoop dieren met volgersaantallen waar je bang van wordt. En dat is met een reden. Wie wil deze accounts nou niet in z'n tijdlijn?

1. Bumper Aantal volgers: 55.300 Politiehond Bumper schrijft zo nu en dan een overzicht over zijn bezigheden als werknemer bij de politie. Da's reteinteressant. 

2. Smoothie Aantal volgers: 2.400.000 Smoothie staat bekend als de meest fotogenieke kat ter wereld. Niet zo gek ook, als je die blauwe kijkers ziet. Eigenaar Arvid van Boekel werd zelfs benaderd door ABC News, Huffington Post en Daily Mail voor publiciteit over Smoothie. Inmiddels heeft de viervoeter heel wat fans achter zich, maar die moeten nu even geduld hebben. Smoothie heeft een tijdelijke social mediabreak.

3. Harry & Lawrence Aantal volgers: 14.200 Wist je dat cavia's zich eenzaam en ongelukkig voelen als ze niet samen zijn. Gelukkig hebben influencers Harry en Lawrence gezelschap aan elkaar. En hoe leuk zijn ze?

4. Pip Aantal volgers: 201.000 YouTuber Jill Ruby neemt al jaren video's op met haar trouwe 'rechterhand'. Los van video's kunnen we ook genieten van tientallen kiekjes van Pip op Instagram. Zoals deze. Als hot dog.

5. Sok Aantal volgers: 308.000 Jill Ruby is niet de enige YouTuber met een beroemd huisdier. Ook Enzo Knol mag zichzelf rijk rekenen met zijn poes Sok.

6. Dirk en Dennie Aantal volgers: 15.900 Documentairemaakster Lize Korpershoek heeft niet één maar twee katten. Haar eerste vriendje adopteerde ze in 2015. Dirk viel niet lekker in de groep katten die bij zijn toenmalige baasje verbleven, en dus zochten ze een nieuw baasje. 'Ik zag een foto van hem. En ik dacht: ik herken jou en jij bent mijn kat,' vertelt ze aan WNL. Bij één bleef het niet, want Lize nam nog een viervoeter in huis: Dennie. Op het account werd de 'samensmelting' van dit duo uitgebreid vastgelegd. 

Lees ook: Wil je (w)eten: hier komt de naam bitterbal vandaan 7. Coco Aantal volgers: 158.000 Ben je de honden en katten beu op je feed? Kijk dan even op de pagina van de kleurrijke vogel Coco.

8. Marty Aantal volgers: 38.000 Mogen we allemaal een Marty in huis? Nou, nu nog wel maar vanaf 2024 zijn chinchilla's illegaal in Nederland. In plaats van zelf zo'n beestje aanschaffen, kun je 't dus beter houden bij Marty volgen op Instagram. Is ook leuk.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen