Blijft je huis altijd rommelig? Met deze 7 hacks creëer je een rustiger geheel

Lifestyle

Blijft je huis altijd rommelig? Met deze 7 hacks creëer je een rustiger geheel

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

17 juni 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

17 juni 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Het opruimen van je huis blijft een never ending story. Heb je de hele zaterdagmiddag besteed aan schoonmaken, ligt de volgende dag alles weer overhoop en zie je door de bomen het bos niet meer. Met deze lifehacks creëer je net wat extra overzicht waardoor je huis - en jij dus ook - rustig blijft.

1. Maak een niet-voor-de-was wasmand Een wat? Juist. Een niet-voor-de-was wasmand, of hoe je het ook wil noemen, is dé hack van de eeuw. Iedereen heeft wel die ene stoel, badrand, of hoekje van de vloer waar alle kledingstukken op liggen die te schoon zijn voor de was, maar te vies voor terug in de kast. Pak een krat, mand of andere bak voor deze kleding. Zo heb je een vaste plek voor medium-vieze kledingstukken en kan je tenminste weer gewoon op je stoel zitten.

Lees ook: Deze 10 bullshit producten vind je in de supermarkt

2. Maak elke dag je bed op Ja, dat lijkt onnodig. Maar geloof ons, je slaapkamer ziet er gelijk rustiger uit zodra je je bed opmaakt. En het kost maar één minuut van je ochtend. Daarnaast is de verleiding om weer terug je nest in te duiken een stuk kleiner, omdat het bed dan weer rommelig wordt. Het werkt zelfs motiverend, omdat je gelijk de eerste taak van de dag al hebt voldaan.

3. Geef jezelf één minuut Werk je goed onder tijdsdruk? Dan is deze tip wat voor jou. Zet een timer en geef jezelf één minuut de tijd om zo veel mogelijk spullen die niet op de juiste plek liggen in een boodschappenkrat te verzamelen. Zo pak je de opvallendste items waardoor de ruimte gelijk leger lijkt te zijn. Leg daarna alles weer op de plek waar het hoort, en klaar is kees. Deze truc werkt trouwens ook goed bij kinderen die van een wedstrijdje houden.

4. 'Leg het niet neer, leg het weg' Om te voorkomen dat er overal random spullen door je huis verspreid liggen, wordt dit je nieuwe mantra. Houd je iets vast wat je even wil neerleggen, maar wat eigenlijk een vaste plek heeft? 'Leg het niet neer, maar leg het weg.' Het vergt wel even wat doorzettingsvermogen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt werkt het als een tierelier.

5. Geef elk object een vaste plek Als spullen geen vaste plek hebben, weet je ook niet waar je iets moet neerleggen tijdens het opruimen. Sleutelbakjes, postvakken, manden met opladers en haakjes voor tassen: ze houden alles buiten zicht. Een bijkomend voordeel is dat die sleutels ook niet meer zo snel kwijtraken, en dat je altijd weet waar je die ene rekening ook alweer had neergelegd.

Lees ook: 10 gekke manieren om heel snel geld te verdienen

6. Weg met die kabels Alle snoeren en opladers in huis zijn vaak een doorn in het oog. Ze raken in de knoop, slingeren overal rond en zijn eerlijk gezegd hartstikke lelijk. Werk ze gemakkelijk weg met kabelkokers, of verstop ze gewoon achter wat decoratie. Om alle opladers en overige snoeren te organiseren heb je een sierraden- of theedoos nodig, als die maar allemaal vakjes heeft. Op die manier scheid je ze van elkaar waardoor ze niet meer in de knoop raken. Graag gedaan.

7. Maak een tijdelijke (!) rommelplek Deze truc gebruik je alleen als je écht even geen tijd hebt om op te ruimen. Door een vaste bak of mand aan te wijzen als 'rommelplek' heb je een plek waar je even alle ronddwalende spullen in kunt mikken. Zorg wel dat je ze regelmatig opruimt, anders zijn er straks tien rommelige rommelplekken in huis.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Smaakt naar meer

Meer van deze auteur