Fokking makkelijk recept: cheesecake met frambozen in een glas

Lifestyle

Fokking makkelijk recept: cheesecake met frambozen in een glas

Chickslovefood
Door

Chickslovefood

Gepubliceerd op

30 mei 2024 om 17:00

Gepubliceerd op

30 mei 2024 om 17:00

Ja, wéér een cheesecakerecept. Want ja, wij zijn gewoon héél erg fan van cheesecake. Moeten we nóg meer accenten aan dit tekstje toevoegen, óf is onze cheescakeliefde al duidelijk? Ja? Mooi.

Bereidingstijd 20 minuten Dit heb je nodig Voor 4 glaasjes 100 g kletskoppen 200 ml verse slagroom 130 g kristalsuiker 200 g roomkaas (op kamertemperatuur) 1 vanillestokje 150 g frambozen 15 g witte chocolade Lees ook: Dit is waarom iedereen ineens cottage cheese en ei in de oven pleurt (en waarom jij het ook wil doen) Zo maak je het 1. Maal de kletskoppen grof in de keukenmachine. 2. Klop de slagroom samen met 100 gram van de suiker stijf met een mixer. 3. Voeg daarna de roomkaas toe aan de slagroom en meng het geheel tot een egaal mengsel. 4. Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan het roomkaasmengsel. Meng het geheel goed door. 5. Verwarm 75 gram frambozen met de rest van de suiker in een pannetje. Verwarm het geheel zo'n 4 minuten tot het een sausje is geworden. 6. Rasp de witte chocolade. 7. Schep een laagje van het koekmengsel in de glaasjes, gevolgd door een laagje van het roomkaasmengsel. Vervolgens nog een laagje koekjes en wat van het frambozensausje. 8. Schep tot slot nog een laagje van het roomkaasmengsel in de glaasjes en maak af met de overige frambozen en de witte chocolade rasp on top. Dat is 'm dan, eet smakelijk hè.

delen
Chickslovefood

Elise (37, links op de foto) en Nina (37) zijn de chicks achter foodblogplatform Chickslovefood. Ze zetten hun populaire site al vijftien jaar vol met makkelijke, snelle recepten, waar je vaak maar vijf of zes ingrediƫnten voor nodig hebt. Ook maken ze kookboeken met hetzelfde concept. Elise woont met man en drie kids in Scheveningen, Nina met man en drie kids in Amsterdam

Meer van deze auteur

Meer lezen